Gruppträning kan motivera dig att till att träna, det varierar väldigt mycket från person till person. Att hitta en träningsform eller ett träningspass som passar alla, det är omöjligt. Den bästa och mest effektiva träningen, det är den träningen som blir av!

Att svara på följande frågor kan hjälpa dig att stärka din träningsmotivation:

  • Vad får dig att vilja träna?
  • Vad har du för mål med din träning?
  • Hur vill du nå ditt mål?

Att finna dina motivationsfaktorer är inte alltid så lätt. En enkel men ack så viktig motivering till att träna är att du vill klara av de årliga brandmanstesterna och kanske framförallt att du vill kunna genomföra jobbet med flaggan i topp.

Som brandman arbetar du i en grupp, det är teamwork. Ta med denna känsla in i träningen och försök hitta en träningskompis. Att träna tillsammans kan vara en effektiv och rolig motivationsfaktor. När ni tränar tillsammans kan ni utmana och stötta varandra.

Nedan följer ett enkelt träningspass som ni kan genomföra tillsammans. Dela övningarna mellan er i paret hur ni vill. Tex kan person 1: köra 10 repetitioner (reps) och person 2: 10 reps alternativt person 1: 12 reps och person 2: 8 reps.

100 Utfallsteg
100 Armhävningar
100 Situps
100 Upphopp
100 Airsquat
100 Fällkniv
100 Burppe

Mathilda Skystedt
Fler träningstips här

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here