Nu är det möjligt att spåra användningen och platsen för branddräkter från Viking, både på stationen eller på individnivå. Servicen har redan under flera år funnits för arbetsoveraller, räddningsdräkter och flytvästar inom sjöfart och offshore. Nu omfattar det sk sök- och spåra-programet till Vikings dräkter för strukturell brandbekämpning.

Via smartphone-app eller kundportal är det bara att skanna streckkoden eller NFC-chippet på dräkten och registrera information om exponering av farliga partiklar, tvättar, underhåll och reparationer. Användarna får en översikt av dräkten på individnivå och den totala statusen för stationens alla dräkter. Översikten kan bidra till att förbättra tvättrutinerna, exempelvis genom att minimera mängden impregnering.

”Ge branddräkterna de bästa förutsättningarna för skötsel och underhåll.”

Genom att registrera användning, underhåll och reparationer samt dela den med tillverkaren så kan er feedback leda till förbättringar på produkterna. Dokumentationen är enkel och automatiskt.

Så fungerar det

Appen är flexibel och licensbaserad, den har en streckkodsskanner för enkel och intuitiv användning. Som förberedelse inför sök- och spåra-programmet utrustas alla Vikings dräkter, däribland branddräkter, med en streckkod och ett NFC-chip för appen, för bordskanners så sitter inbyggda RFID-chips placerade bakom en invändig etikett.

Fredrik Persson
Firefighters.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here