Seeks är världens näst största tillverkare av sensorer och deras nya termiska värmekamera Reveal FirePRO är den med avancerade modellen hittills.

Slagtålig, vattentät (IP67), tre knappars navigation gör den lättanvänd. Den nya sensorteknologin ger lågt inköpspris som möjliggör att fler kan utrustas med termisk kamera vid insatsplatsen och därmed erhålla mer och snabbare information om branden. Det är en personlig enhet kan fästas på uniformen i en ”jojo-rem”, när man släpper den rullas den in och gör båda händerna fria. Den inbyggda ficklampan ger 300 lumen och har stroboskopfunktion. Internminnet på 4 GB räcker till lagring för 4000 bilder som enkelt överförs till annan enhet via micro USB. Den har tre driftlägen/färgfilter som du väljer efter behov och avstånden för detektion är 0,3 till 550 meter.

Fire som snabbt talar om var det brinner, färgmarkerar mellan 150 – 550 grader Celsius. Survey som visat sig mycket användbar vid skogsbrand, vid eftersläckning går det snabbt att hitta de ställen där det glöder under mark. Den ser även om det finns brand eller glöd kvar i en vägg. Surveyfiltret färgmarkerar mellan
60–150. Color ger en snabb översyn och är ett generellt värmefilter för att hitta människor.

Läs mer på: www.ptsec.se