När SFF går i tryck (210203) har du ännu inte tillträtt tjänsten som förbundsdirektör, hur känns det så här innan? 
Det känns såklart bra, det är inte en helt okänd organisation, jag vet en del av vad som väntar eftersom jag har varit biträdande förbundsdirektör där innan. Det känns jättebra att komma tillbaka. 

Vilka egenskaper ska man ha som förbundsdirektör? 
Framförallt ska man vara lyhörd för verksamhetens behov men också vara strategisk i sitt tänkande och en bra ledare som kan ena teamet fram mot en gemensam bild. 

Är det något du genast vill förändra? 
Det borde jag kunna göra men det är klokare att känna av och prata med verksamheten först och se vad vi ska göra tillsammans. Jag har mina grundvärderingar som jag står för och vill jobba med i branschen men just nu kan jag inte peka på något specifikt att förändra. 

Vad är dina grundvärderingar? 
Jag vill jobba med att skapa en modern räddningstjänst. Med det menar jag att vi har många krav på oss inför framtiden och de riskerna som är. En modern räddningstjänst måste vara flexibel och snabbfotad för att kunna möta kraven, vi måste bli mer professionella och förutseende i det förebyggande och operativa arbetet genom att hela tiden jobba med ett brett spektrum av risker. Den moderna räddningstjänsten är också mer jämställd än tidigare, jag har arbetat med MSB om det, jag tycker vi behöver ännu mer tryck i den frågan. 

Vilken är din starkaste sida? 
Jag kan engagera för att jag själv tycker om räddningstjänsten, mitt engagemang syns och sänder ut positiva signaler. Jag är bra på att lyssna in vad organisationen tycker och vill, det vi gemensamt kommer fram till, inte bara se till min egen bild. 

Hur håller du dig i form? 
Jag är mycket ute i naturen, naturlig rörelse, löpning. 

Vilken bok läste du senast? 
Den stora fröstölden av Jens Nordqvist, den kan jag rekommendera. 

Har du någon oväntad förmåga? 
Räddningstjänsten är både mitt jobb och fritid, men om jag får tid så kan jag göra goda tårtor. 

Vad gör du om 10 år? 
Jag jobbar inom räddningstjänsten, på någon typ av ledningsposition. 

Länk till Räddningstjänsten Skåne Nordväst: www.rsnv.se
Läs även Emma Nordwalls artikel om kombitjänst här

Text: Fredrik Persson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here