Protesen orsakade knappast ett stopp i Michael Anderssons arbete. 12 november 2021 hände det en olycka, som gjorde att Michael var tvungen att amputera foten, pga komplikationer. För de flesta så hade det varit slut på karriären som deltidare och kanske rent psykiskt som människa. 

Men när jag läser Michaels inlägg på Facebook så är det ju som han typ vrickat foten. Jag pratar med Michael i telefon för att prata lite om olyckan och framtiden. Efter samtalet fick jag en ny förebild efter mina föräldrar. 

En av Michaels kommentarer:
– Jag hade jour på brandkåren, när jag pratade med sos när olyckan skett, så sa de att vi skickar räddningstjänsten, eftersom jag hade jour, så fick jag larm i sökaren, men Jimmy, jag var först på plats”. 

En annan kommentar, var: 
– Jag ska vara den snabbaste 53 åring som går med proteser

Och det är nog inte långt ifrån Sanningen, 12 November var olyckan framme, 25 Januari fick han protes, och är idag uppe och går, med målet att åka som styrkeledare igen. Alltså, förstår ni mindre än 4 månader sen olyckan skedde och hade både humör och målet på topp. 

Samtalet med vår allas kollega, var det bästa samtalet på mycket länge. Så positiv och härlig framtidstro trots en mycket svår olycka är svårt att hitta. 
Michael är värd att hyllas och önska han en snabb återkomst till deltiden igen, när kroppen är redo, för Michael är redo rent psykiskt, dock så får kroppen avgöra när det är dags.

PROTESEN
Av grekiska pro: i stället för, och thesis: placerande. Den är ett konstgjort substitut för en förlorad eller skadad del av kroppen.
Åtskilliga av dessa styrs av elektriska signaler från musklerna och är sedda med minimotorer som driver de önskade rörelserna. Många är ortoser, som i princip fungerar som proteser men anbringas runt eller på en förlamad extremitet eller rygg.
Dessa hjälpmedel tillverkas vid de större sjukhusens ortopediska kliniker eller av fristående företag. Forskning inom området bekostas och stöds i stor utsträckning med statliga medel i samarbete med branschföretagen. I viss utsträckning verkar även Hjälpmedelsinstitutet genom att stimulera forskning och informera.

Jimmy Geller
Fler texter av Jimmy här
Firefighters.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here