Monika Nyqvist ställer 5 frågor till Ferry Svan Brandkåren Norra Dalarna station Vansbro, som går sin GRIB 2 utbildning i Karlstad.

När kom du på att du ville bli Deltidsbrandman?

Jag har varit intresserad i ett par år, innan jag tog tag i det och kollade upp hur det skulle kunna fungera. Det visade sig funka bra för mig så då sökte jag jobbet. 

Vad arbetar du med till vardags?

Till vardags så tränar och tävlar jag i Stihl Timbersport. Det är en sport där man tävlar i att hugga med yxa och såga med både motorsåg och handsåg. 

Hur kombinerar du det med att vara Deltidsbrandman?

Att kombinera det jag gör fungerar bra och nu när vi inom kåren kan byta arbetspass med varandra i en app så är det ganska enkelt att lösa, om jag tex ska på tävling eller träningsläger under beredskapsveckan.

Hur håller du dig i form?

Kroppsformen håller jag genom att träna både styrka och kondition vilket också ingår i mitt dagliga arbete.

Hur upplever du GRIB 2 utbildningen i Karlstad?

GRIB 2 utbildningen som jag just nu genomför, jag tycker att den är väldigt givande. Då vi får göra väldigt mycket praktiskt och öva på hur vi ska hantera olika situationer som vi kan tänkas stöta på i yrket.
Lycka till i framtiden Ferry både som Deltidsbrandman och i tävlingarna!

Monika Nyqvist
firefighters