Hem » Nyheter » SOMMARENS ALLA SKOGSBRÄNDER – FRÅGOR OM ERSÄTTNNINGAR FÖR HEL- & DELTIDSBRANDMÄN
Magnus Sjöholm, Central Ombudsman

SOMMARENS ALLA SKOGSBRÄNDER – FRÅGOR OM ERSÄTTNNINGAR FÖR HEL- & DELTIDSBRANDMÄN

Under sommaren har det inkommit många förfrågningar till BRF angående ersättning vid de många skogsbränder som härjat i landet. BRF har via oloka kanaler gått ut och redogjort för den ståndpunkt som förbundet har vad gäller ersättningar för både hel- och deltidsbrandmän vid arbete vid bränderna.

Centrala arbetsgivarparter SKL & SOBONA
BRF försökte i juli genom kontakt med arbetsgivarnas centralorganisationer SKL & SOBONA nå en tidsbestämd central överenskommelse angående hur ersättningarna skulle se ut. SKL & SOBONA avböjde dessvärre detta och lät istället meddela att man helst såg att räddningstjänsterna förhandlade detta lokalt. BRF ser det som beklagligt att parterna i den svåra situation som uppkom inte kunde ta ett gemensamt ansvar genom att visa enighet i en överenskommelse gällande ersättningarna. Det hade sannolikt tagit bort onödiga konflikter.

Summering
Det pågår vid tidningens pressläggning fortfarande skogsbränder på flertalet platser i landet. Har du som medlem i BRF frågor gällande ersättningsnivåer, gå in på BRF´s hemsida, där finns den information som BRF gått ut med under sommaren, länk nedan:

LÄNK: INFORMATION, ERSÄTTNINGAR SKOGSBRÄNDER 2018

Har du som medlem fortsatta frågeställningar gällande ersättningar, kontakta BRF via:  

kansli@brandfacket.se

Magnus Sjöholm
Ombudsman

 

Om Magnus Sjöholm

Central ombudsman på Brandmännens Riksförbund. Adjungerad i BRF:s Förbundsstyrelse. Skribent i tidningen Swedish Firefighters " Ombudsmannen har ordet"

Läs även

700 års oersättlig historia.

SFF sörjer med det franska folket och hyllar samtidigt kollegorna i Paris för deras släckinsats. …