Donald Trump har överraskande vunnit ett styrelseval efter att en av väljarna skrev ner hans namn på skoj som en kandidat i en mindre styrelseomröstning i Oregon. Det återstår dock att se om mannen som kandiderar för Vita huset 2024 tar sig an rollen i Oregon.

Den tidigare presidenten vann plats i Hubbards landsbygdsbrandskyddsdistrikt efter att han och fyra andra personer fick två röster vardera som inskrivningskandidater i en omröstning den 16 maj. Trump utropades senare till vinnare och valdes till Hubbard Fire District Board Director Position nr 3 efter att valet avgjordes med en tolvsidig tärning den 23 juni. Smith och Sherwood kom på andra plats med var sin tia. Nu kommer Hubbard Rural Fire Protection District att avgöra om Trump kommer att vara berättigad att ha en plats i deras styrelse. Chanserna är inte så stora på grund av kravet på att styrelseledamöter antingen ska bo i eller äga fastighet i stadsdelen.
Den tidigare presidenten bor och är registrerad i Florida, utan något som tyder på att han har några planer på att flytta eller köpa fastigheter på landsbygden i Oregon.
– Jag är inte säker på hur branddistriktet kommer att avgöra om Donald Trump eller en Donald Trump äger egendom”, säger Marion County-tjänstemannen Bill Burgess till Statesman Journal. Sannolikheten är förmodligen inte så stor eftersom vi inte ens har en Donald Trump registrerad i länet.

Om det fastställs att Trump inte kan ta positionen, kommer en av de två som kastade en tia få frågan om han vill ha rollen. Om varken Smith eller Sherwood gör det, kommer en ledig plats att förklaras och brandstyrelsen måste utse någon annan.

Swedish Firefighters vet att den framtida styrelsen för Brandmännens Riksförbund kommer att utses med demokratiskt val och inte med tärning!

Fredrik Persson
Firefighters.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here