Räddningstjänstpersonalen utsätts för cancerframkallande ämnen vid bränder och trafikolyckor. De-Wipe efterlarmstvättlappar är en uppfinning som tar upp mycket mer farliga ämnen från huden än vad vanliga tvättlappar eller vanlig tvål och vatten gör.

Man har länge vetat att förutom exponeringstiden mot farliga ämnen så är det också viktigt att tvätta bort ämnena så snabbt som möjligt. Men många insatser varar länge eller det kan bli ett larm till innan styrkan hinner tillbaka till stationen för att duscha av sig. Ett paket efterlarmstvättlappar i brandbilen ger personalen möjlighet att direkt på skadeplatsen torka av exponerad hud och minska inträngningen av kemikalierna. 

Universitetet Manchester Metropolitan gjorde en gedigen studie med olika fabrikat av tvättlappar. Det visade sig att tvättlapparna från De-Wipes var extremt effektiva på att ta bort bland annat polyaromatiska kolväten (PAH) samt dioxiner och även väldigt effektiva på att ta bort andra brandorsakade kemikalier som TCDD (känd från Seveso olyckan) och pentakloridbenzofuran (PeCDF) från huden. 

Det finns även tvål och schampo som är anpassat för räddningstjänsten, bra att ha till hands vid dusch på brandstationen. Förutom att också fortsätta arbetet med att ta bort farliga kemikalier så är den även formulerad för att ta bort de brandresterna som gör att man efter en större brand fortfarande kan lukta starkt av brandrök efter man har duschat. 

Tvättlapparnas återförsäljare, FireTac AB, vill med moderna produkter göra Svensk räddningstjänst effektivare, säkrare, enklare, och miljömässigt bättre. 

För mer information kontakta via mail info@firetac.se eller telefon 0498-65 27 00, just nu kan du få ett gratis testpaket med 40 tvättlappar samt en 200ml flaska med kombi tvål/schampo. 

Tvättlappar från De-Wipe tar snabbt bort cancerframkallande ämnen från huden

Fredrik Persson
Firefighters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here