World Police and Firegames (länk) är världens näst största tävling med över 10 000 deltagare, endast OS är större. Caroline Jonsson har varit med och tävlat i 2 år, 2017 i Los Angeles och 2019 i Chengdu Kina. 2021 i Rotterdam blev framskjutet till 2022, så nu satsar vi mot det.

-Berätta om vilka ni är

Vi är 3st som alla är i blåljusverksamheter. Fredrik, polis sedan 15år tillbaka, jobbar i Södra Sverige. Andreas Hyttsten, brandman sedan 17år, Räddningstjänsten Dala Mitt. Caroline Jonsson, brandman sedan 15år i Räddningstjänsten Jämtland samt Ambulanssjuksköterska i Södra Stockholm.

-Varför startar ni föreningen

Föreningen startas i ett försök att ena de blåljusyrken som får lov att delta i World Police and Firegames (WPFG) under ett tak, i en idrottsförening, som ger möjlighet till enklare (och större) sponsring, enad klädsel (landslagsdress), samordnat boende, landslagskänsla. Möjlighet till stödsupportrar genom familjemedlemmar som genom sitt medlemsskap indirekt sponsrar deltagarna, då överskottet från stödmedlemmarna går till de svenska deltagarna vid WPFG.

-Vem riktar ni er till?

Vi riktar oss till alla poliser, tullare, kriminalvårdare, brandmän (heltid/deltid) och ambulanspersonal som vill representera sitt land och sitt yrke vid världens näst största idrottsevenemang (näst efter sommar-os).

-Var håller ni till?

Föreningens styrelse finns utspridd på olika orter, medlemmarna över hela landet.

-Vilka sporter kan man tävla i?

Det finns 63 sporter att tävla i vid WPFG i Rotterdam nästa år. Några exempel är styrkelyft, crossfit, brottning, hockey, pistolskytte, trailrun, ultimate firefighter, motorcykelkörning, dart, rodd, cykling, fotboll, volleyboll mm mm.

-Vilka erfarenheter har ni av WPFG?

Fredrik och Andreas har varit med i Kina, 2019, och blev hooked direkt. Caroline har varit med i LA, 2017, samt i Kina och ångrar det inte för en sekund. Erfarenheterna från WPFG är positiva. Du behöver inte vara en toppatlet för att ställa upp. Det är en rolig resa med grymma upplevelser, som vi strävar efter att göra ännu bättre 😊

-Hur kontaktas ni? (insta, facebook mail hemsida osv)

Vi har fb-sida för allmänheten som heter WPFG Team Sweden Official, samt en ”privat” sida för de som är intresserade av att närvara vid evenemanget, WPFG Team Sweden, som man kan söka medlemsskap i. Vi nås även på mail: sbmif@outlook.com
Det är ett evenemang som inte kan liknas vid något annat. Härlig stämning, god sammanhållning hos samtliga deltagare, stort och påkostat evenemang med invigning, athletes village, ordnade transporter mm.

1. Angling 
2. Archery 
3. Badminton
4. Baseball
5. Basketball (3 on 3)
6. Basketball (5 on 5)
7. Bench Press
8. Biathlon
9. Boat Rowing
10. Bowling (10-pin)
11. Boxing
12. Cross Country (5K & 10K)
13. CrossFit ⓒ
14. Cycling (Mountain)
15. Cycling (Street Bikes)
16. Darts
17. Dodgeball
18. Dragon Boat Race
19. Field Hockey
20. Golf
21. Ice Hockey
22. Jiu Jitsu
23. Judo
24. Karate
25. Muster (Hose cart & Bucket brigade)
26. Pistol (PAP)
27. Pistol (PPC)
28. Pocket Billiards (Pool)
29. Police Service Dogs (Biathlon)
30. Push-Pull Lifting
31. Rifle (Air)
32. Rifle (Large Bore)
33. Rifle (Small Bore)
34. Road Race (Half Marathon running)
35. Rowing (Indoor)
36. Rowing (Outdoor)
37. Rugby (7-Aside)
38. Shotgun (Skeet)
39. Shotgun (Sporting Clays)
40. Shotgun (Trap)
41. Soccer (Indoor, 5-Aside)
42. Soccer (Outdoor)
43. Softball (Slow Pitch)
44. Squash
45. Stair Race
46. Surfing (Kite)
47. Surfing (Stand up paddle)
48. Swimming (Indoor)
49. Swimming (Outdoor, Open Water)
50. Table Tennis
51. TCA
52. Tennis
53. Taekwondo
54. Track & Field
55. Track & Field (Decathlon)
56. Triathlon
57. Tug-of-war
58. Ultimate Firefighter
59. Volleyball (Beach)
60. Volleyball (Indoor)
61. Water Polo
62. Wrestling
63. Wrist-wrestling

Fredrik Persson
www.firefighters.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here