Jimmy Geller här, 43-årig tvåbarns pappa från Skåne bakom tangentbordet. Jag är inte bara pappa och sambo, jag är även styrkeledare på deltid i ett förbund i Skåne.

2014 gick jag räddningsledare på MSB:s skola i Revinge, och det var där jag fick idén till en facebookgrupp för deltidare, jag tänkte att ca 500 medlemmar var mitt mål för vem skulle vilja gå med i en facebookgrupp startad av en okänd brandman. Det visade sig då att det inte fanns någon sådan grupp på Facebook, det visade sig också att det fanns och fortfarande finns ett behov för deltidsbrandmännen att synas i Sverige. När jag skriver den här texten är vi uppe i ca 7 500 medlemmar, 7 000 medlemmar fler än mitt mål.

 Medlemmarnas engagemang är den stora succén

Det känns okej att jag som okänd brandman från Skåne, skapade gruppen och med hjälp av medlemmarna gjort den till en plattform som fler och fler använder för att nå ut till deltidarna i Sverige. Att en okänd brandman driver en facebookgrupp, som får en sådan utveckling, är för vissa kontroversiellt eftersom det sticker i deras ögon (det är väl den där Svenska avundsjukan som slår till) och tom försöker motarbeta den, en del andra ignorerar den helt trots att de flesta tycker den är en succé.
Succén är inte min succé, det är facebookgruppens succé, det är medlemmarnas engagemang och arbete som gör att gruppen är som den är, utan medlemmarna hade inte gruppen vuxit till det den är.
Många tycker nu kanske att ”han bara skryter, vad är det för en kille som skriver detta?” Jo, det är killen från Skåne, som stolt fått äran att skriva artiklar med fokus på deltid i en branschtidning för brandmän, precis den du läser just nu.

Hör av dig till mig om du har frågor, funderingar eller har en idé om vad jag ska skriva om.
Text: Jimmy Geller
Facebookgruppen Deltidsbrandmännen här
firefighters.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here