Vem är du?
Jag är en kille på 24 år som bor i Malmbäck mitt i Småland. Här bor jag tillsammans med sambo i en villa. Sedan lite mer är två år tillbaka jobbar jag som snickare på ett lokalt byggföretag, min sambo jobbar som förskollärare i närmaste grannsamhälle. 

Hur kommer det sig att du är deltidare?
Jag gick faktiskt och funderade ett tag på det med tanke på hur mycket tid man lägger ned på det. Visst det är mycket tid, men jag tycker verkligen att det är värt det så här i efterhand. Sen så sökte dem folk och chefen på stationen här i Malmbäck hade fått nys om att jag var lite smått intresserad så hon skickade ett sms, sen blev jag kvar där.

Kan du berätta ett roligt minne från dina år som brandman?
Då jag inte har varit med så länge så har jag inte mycket att välja på. Man kommer ju aldrig glömma de första hjärtstoppen, fast de är ju inte några roliga minnen. Det jag kan komma på mest är när vi åkte ner till mönsterås på skogsbrand som vattenenhet. Även om vi “bara” fick gå på eftersläckning så var det fortfarande intressant att gå där i uppåt 10 timmar. Intressant och mycket lärorikt. 

Hur ser framtiden ut för dig i räddningstjänsten?
Som det ser ut nu så hoppas jag på att vara kvar ett bra tag som deltidare i räddningstjänsten. 

Om du bara var tvungen att använda ett enda verktyg från räddningstjänsten, vad skulle det vara?
Svår fråga, finns ju mycket, men får nog bli hjärtstartaren. Känns som den gör bäst nytta själv om man kan säga så.

När du vill koppla av, hur gör du det bäst?
När jag vill koppla av så jagar jag med kompisar, går en promenad med sambon eller helt enkelt myser i soffan. 

Och till sist, om du fick en superkraft, vad skulle det då vara?
Flyga helt klart, tänk vad mycket man kunde göra i räddningstjänsten då;)

Fredrik Persson
Fler deltidare i Sverige!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here