För några år sedan blev metoo-uppropen ett uppvaknande för många men ett par undersökningar visar att utvecklingen går åt fel håll.

Närgångna frågor om ditt sexliv, utskällningar inför hela gruppen, kollegor som hånskrattar när du gör ett misstag eller direkta våldtäktsförsök. Metoo-uppropen berättar om olika typer och grader av kränkningar. Trakasserier är ett gift för arbetsmiljön och för den har alla ett personligt ansvar – alla måste bestämma sig för vem jag vill vara?

År 2018 svarade 18 procent att de varit utsatta för kränkningar, trakasserier eller sexuella trakasserier under det gångna året. Av de 18 procenten svarade 58 procent att de inte anmält trakasserierna.
2020 och 2021 svarade 33 procent att de utsatts. Av de 33 procenten svarade 81 procent att de inte anmält trakasserierna.

Fredrik Persson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here