I mitt (Monika Nyqvist) förbund, Räddningstjänsten Karlstad regionen, så har vi sprungit Vårruset de senaste 15 åren. Det är ett tillfälle för våra kvinnliga anställda, från våra deltidsstationer, heltidstation och säkerhetsavdelningen i förbundet att kunna träffas och utföra en aktivitet tillsammans, i hälsans tecken.

I år var vi 24 st anmälda. Det är ett utställningsområde i samband med Vårruset som är full av aktivitet. Marie Serneholt är Vårrusets konferencier. Vi hade också ett utställnings tält, där man kunde få testa en bana på tid, där man skulle bära slangkorgar, dra en docka och brandfilt. Det var mycket populärt. Det korades en vinnare som gjorde banan snabbast. Deltidsbrandmännen Sara och Amanda hade fullt upp i vårt tält. Dom informerade också om vårt yrke.

När uppvärmningen började med härlig musik och ledare uppe på höga scener, så känner man adrenalinet stiga tillsammans med sina kollegor. Bansträckningen är 5 km och löper genom vår vackra stad Karlstad. När vi alla hade kommit i mål sa hade vi picknick och nätverkade med varandra, så trevligt och givande att kunna träffas. Bra jobbat kollegor!

Monika Nyqvist
Firefighters.se

Om Vårruset
Vårruset är ett motionslopp för alla tjejer – gammal som ung, otränad som vältränad. Vi har plats för alla som vill springa, jogga eller promenera 2,5 km eller 5 km och du väljer själv hur du vill genomföra ditt lopp. Det viktigaste för oss när du tagit dig i mål är att du kan känna en glädje och stolthet över din prestation! Kanske springer du Vårruset för allra första gången eller så har du sprungit flera gånger tidigare? Vi vill inspirera och peppa dig längs med vägen så att du kan hitta en fin balans och rörelseglädje i din träning oavsett hur din träningsbakgrund ser ut.
Här anordnades Vårruset 2022: MalmöHelsingborgHalmstadVäxjöJönköpingGöteborgVänersborgKalmarNorrköpingVästeråsFalunStockholmUppsalaGävleÖrebroKarlstadLuleåUmeåSundsvallÖstersund
Källa: Vårruset Karlstad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here