I Swedish Firefighters serie om deltidare I Sverige möter vi Jonas Olsson i Kungshamn.

Vem är du? 
Jonas Olsson, lever ihop med två barn, sambo och två katter i Kungshamn. Jag arbetar på räddningstjänsten i Sotenäs på bilvården och är stationsansvarig. Har jobbat som deltidare sedan augusti 2010, hade ett uppehåll från deltiden då jag började jobba som brandman på Preemraff under en period. 

Hur kommer det sig att du är deltidare? 
Det var några arbetskollegor på mitt gamla jobb på Llentab som tyckte att jag skulle passa som deltidare så jag sökte och har inte ångrat det en sekund hittills. 

Kan du berätta om något roligt minne från dina år som brandman? 
Brandkårstävlningarna som jag har varit i väg på har ju varit en stor favorit genom åren. En grupp med 1+4 tävlar mot andra stationer i 4 olika moment. Ett teoriprov och tre olika moment som kan variera väldigt mycket. Det är en oerhört lärorik och rolig dag. 

Hur ser framtiden ut för dig inom räddningstjänsten? 
Min förhoppning är att jag ska fortsätta tycka att det är lika roligt som jag gjort hittills och att jag får fortsätta utvecklas så mycket jag kan. 

Om du bara blev tvungen att använda ett enda verktyg inom räddningstjänsten, vad skulle det vara? 
Räknas gruppen som ett verktyg? 

När du vill koppla av, hur gör du det bäst? 
I skogen med en termos med kaffe. Bara att vara i skogen ger ett lugn vad man gör spelar mindre roll. 

Och till sist, om du fick en superkraft, vad skulle det då vara? 
Att kunna andas under vatten, det finns så in i helvete mycket att se där under ytan. 

Om du skulle få välja en station i en annan del av landet, Vad skulle du vilja fråga då? 
Jag skulle vilja fråga Eddie Berglund i Långshyttan hur det känns att vara så oerhört stark. 

Jimmy Geller
Fler artiklar av Jimmy här
Deltidsbrandmännen facebookgrupp