Oertzen släcksystem är ett unikt vattendimsystem, det finns i flera olika utförande och modeller. Systemen ger extremt kort brandsläckningstid via bruten vattenstråle och kan användas till ett flertal andra ändamål såsom skumläggning med tung- och mellanskum, sanering av ytor, länspumpning, renspolning samt skärning.

De viktigaste åtgärderna vid bränder är att släckningsinsatsen kan ske snabbt och effektivt. På så vis räddas liv och man förhindrar att branden sprider sig. Aggregatet är väldigt lätthanterligt och kan installeras i vanlig kombibil, pickup, skåpbil eller på släpvagn såsom Norrköpings Räddningstjänst har gjort.

Det är flexibla utrustningar och kan förutom brandsläckning även användas till ett flertal andra ändamål såsom skumläggning med tung- och mellanskum, sanering av ytor, länspumpning och renspolning. Även håltagning utan abrasiv. När hål gjorts i den vägg som ansluter till branden sprutar systemet in en fin vattendimma som snabbt sänker temperaturen, insatsen blir därför mycket effektiv. En rejäl skademinskning i jämförelse med då stora och onödiga mängder vatten används.

Oertzens släcksystem levereras i Sverige av Agaria AB som har funnits i branschen i 30 år.
I sortimentet finns flera olika högtrycksaggregat för mycket snabb och effektiv kylning av brandgaser via finfördelad vattendimma, brandsläckning med ringa vattenskador. 

Här finns allt från enskilda komponenter, mindre kompletta system till större kompletta system med vattentank, elstart, slang upp till 120 m och eldriven slangtrumma. Samtliga aggregat har, om så önskas, inblandning av skumvätska. Aggregaten kan drivas med bensin, diesel, eldrivna, via kraftuttag och hydrauldrivet och har ett tryck på 130 till 250 bar samt ett vattenflöde från 22 liter/minut till 42 liter per minut beroende på system.

Tillbehör finns såsom triplexlans (dimma, långkast och tungskum), mellanskumrör, dimspik, saneringsborste, slampump och teleskoplansar. Det finns även möjlighet till speciallansar.

Norrköpings räddningstjänst har släckenhet på släpvagn

Släckenhet på 750-släpvagn till värn i Gryt Östergötland. På sin kärra har de valt ett 

  • 250 bars aggregat från Agaria.
  • 380 liter vattentank
  • Glykolfyllning för frostskydd. 
  • Sil för vattentag ur sjö eller liknande. 
  • 100 meter slang med elupprullning.
  • Ca 16 min aktiv släcktid från tank. 

Säkrare arbetsmiljö vid trafikolyckor

Lastväxlarflak med Agarias släckutrustning integrerad med meddelandetavla och TMA-skydd är det senaste inom fordon och brandteknik för en säkrare arbetsmiljö vid trafikolyckor. Oertzen utrustningar finns på flertalet räddningstjänster runt om i Sverige.

Fakta om von OERTZEN GmbH 

I mer än 60 år har von Oertzen GmbH Ammersbek, Tyskland, specialiserat sig på vattensläckningssystem för industri och handel. Redan för 20 år sedan började de bygga högtrycksbrandsläckare – som det första företaget i världen.

Med denna erfarenhet och tack vare nära kontakt till yrkesverksamma från brandkår och brandskydd har de utvecklat ledande produkter, som främjar brandbekämpning. Högtrycksbrandsläckare som släcker elden genom finfördelning av vatten – tar bort eldens energi, kyler ned och kväver den.

Mer information samt kontaktuppgifter hittar du på www.brandslackning.se
www.firefighter.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here