Under julhelgen blir det lätt lite för mycket gott i magen, Swedish Firefighter tipsar om träning som gör gott för hela kroppen.

Burpee är en övning för hela kroppen, den är enkel att genomföra och går att utföra helt utan utrustning. En burpee går att variera och uppfattas av många som väldigt jobbig. Fördelen med burpees är att övningen på ett effektivt sätt tränar din kondition och styrka. Ha med burpee i ditt träningspass eller testa att köra ett pass enbart med burpees tex 6 burpees/min i 30 minuter. Ett annat alternativ är att avsluta ditt träningspass med 10 burpees/min i 10 minuter eller testa att 2 burpees sen öka med 2 burpee/min tills du inte orkar/hinner mer. 

Min 1: 2 burpess
Min 2: 4 burpees
Min 3: 6 burpees
Min 4: 8 Burpees
Min 5: 10 burpess
Min 6: 12 burpess osv

Den 12/10 är det World Burpee day men Swedish Firefighters anser den infaller varje dag!
Backintervaller hittar du här

Text: Mathilda Skystedt, Brandman Räddningstjänsten Karlstadregionen
På bilderna: Linus Emilsson, Brandman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here