Årets prideparad är inställd igen, men höj fanan för allas lika värde! Traditionen att MSB tillsammans med representanter från Sveriges räddningstjänster tågar i den stora prideparad som är kulmen på Stockholm Pride bröts 2020, när paraden ställdes in på grund av pandemin.

Likadant är det i år.

Men precis som i fjol kommer MSB att hissa regnbågsflaggan vid sina verksamhetsställen under Prideveckan 2-8 augusti. Landets alla räddningstjänster uppmanas göra likadant, som en symbol för kampen för mänskliga rättigheter. Det finns också långt framskridna planer på att under Prideveckan arrangera en föreläsning och ett samtal med temat likabehandling och hbtq-frågor med särskilt fokus på arbetsmiljö. Föreläsningen ska kunna ses digitalt av räddningstjänst- och MSB-anställda. Föreläsare och datum är ännu inte fastställda.

Annika Lindqvist
firefighters.se
Stckholmpride

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here