Deltidare Michael Hjortholm Station 2 22 2400 Forshaga Räddningstjänsten Karlstadregionen

Varför ville du bli brandman?
Ser det som en god gärning att ställa upp som RIB om man har möjlighet.

När började du arbeta som brandman?
Började som RIB oktober 2017.

Vilket är ditt ordinarie arbete?
Mitt ordinarie jobb är som elektriker på Stora Enso i Forshaga.

Vilken är din starkaste sida i jobbet?
Tycker själv jag är hyffsat händig och allsidig.Gott tålamod och omdöme, god lyssnare.

Vilken är den viktigaste egenskapen hos en brandman?
Viljan att hjälpa till i alla möjliga situationer.Det är den viktigaste egenskapen.

Har du något tips för att skapa ett bra arbetsklimat?
Den gamla devisen och gyllene regeln att behandla andra som man vill bli behandlad själv. De är inte mer komplicerat än så, eller!?

Finns det någon speciell insats som du kommer ihåg?
Minns speciellt en skogsbrand utanför Björneborg sommaren 2018. Slutade för mig med ambulans till Karlstad lasarett. Vår grupp hade till uppgift att släcka och begränsa brandspridning på den sektion vi var tilldelad. Efter mkt slangutlägg och flera slangbrott, tror vi hade 3 brott bara på grovslang, samt en del på smalslang också. 
Detta kånkande med slangkorgar, slangutlägg,assistera strålförare med slangdragning, etc, gjorde att jag missade en del med vätskeintag. Yttrade sig som så att till slut orkade jag inte ens gå utan bara låg och spydde. All vätska eller föda jag försökte stoppa i mig bara kom upp. En styrkeledare tillkallade ambulans för färd till hospital. Väl där konstaterades vätskebrist och dropp sattes in. 
Efter någon timme dök vår styrkeledare upp.De hade fått avlösning och kom för att se hur de var med mig. Droppet gav verkan och någon timme senare rullade vi hem mot stationen i Forshaga.

Har du någon gång funderat på att sluta ditt arbete inom räddningstjänsten?
Ja, när min son tycker jag är tråkig som inte kan hitta på något spontant just när jag har beredskap. Ett annat dilemma är sommaren. Då tänker jag beredskap under sin ordinarie semester. Obra att behöva lösa semester från beredskap själv, men that’s life för deltidare.

Vad tränar du helst?
Tränar helst mc körning i form av Enduro.

När det är dags att fira något, vad äter du då?
En marinerad köttbit på grillen med rostade rotfrukter och sötpotatis.

Fler deltidare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here