Vi på Ilona och Linneas insamlingsstiftelse Brandhjärtan har, precis som alla andra under senaste året, kämpat med pandemin som finns runt om i världen. Men vi har kunnat hjälpa till på lite olika sätt ändå. 

Eftersom många ställen har stängt har vi inte kunnat erbjuda upplevelser i samma utsträckning som tidigare. Vi följer noga Sveriges regler och har inte kunnat skickat några volontärer till dom drabbade eller på annat sätt träffa de som behöver – men där vi kunnat har vi hjälpt till.
Eftersom vi hjälper barn/ungdomar med olika sorters situationer, ibland mycket svåra situationer, därför kan vi inte alltid redovisa hela historien på vår hemsida, däremot visar vi det vi kan för att ni som hjälper till kan följa utvecklingen. En som vi har följt och kan visa bild på är IBBO, en kille som har haft en tuff resa från barnsben till tonåring, för ett par månader sedan släppte han sin första låt på p4 Jämtland. Gå gärna in och lyssna på låten! Ibbo skriver så mycket texter och har musiken till hjälp. Att ha följt honom fram till den dagen som vi fick höra hans låt var en fantastisk bekräftelse för oss, vi har kunnat ge honom stöd och visa att vi trodde på honom hela vägen.

Volontärer gör skillnad

Vi blev stolta när en ung fotograf, Elise Gulle, kontaktade oss och gärna vill hjälpa till med ungdomar som har det svårt. Elise vill hjälpa ungdomar med en dröm om att bli fotograf samtidigt som de kanske slåss med en psykisk ohälsa och därför behöver hjälp på vägen. Elsie fick själv kämpa för att nå sin dröm och med den erfarenheten hjälper hon gärna någon med samma dröm en bit på vägen. Bild av Elise:
Vi har även fått hjälp av en kollega från Forshaga, Monika Nyqvist, som med hjärta och snabb lösning hjälpte en familj som hamnat i en destruktiv familjesituation. Precis så ska vår stiftelse fungera runt om i hela Sverige!
En kollega på annan ort ger hjälp till självhjälp samt är med och ger den personliga kontakten. Allt går att läsa om på vår Facebooksida och vår hemsida.
Vi har följt statistiken på hur ungdomar har mått sista året, vi ser att det har blivit sämre bla beroende på ändrade levnadsätt i hemmen och distansundervisning på olika skolor.

Vi vill synas mer

Stiftelsen har skaffat visitkort och material som gör att vi syns bättre, pandemin är dock i vägen så vi har ännu inte satt upp informationen på skolor osv. Siktet är också inställt på en stabil ekonomi och innan vi når dit är arbetet tufft, pandemin gör det svårt att ordna olika event för att samla in pengar.
Nu har vi fått kontakt med grupp bilentusiaster, förhoppningsvis kan vi hitta på ett arrangemang under sommaren eller hösten, det skulle öka möjligheten till att synas ännu mer efter det här året.
Vi är så glada för all stöttning och hjälp vi har fått de här tre åren, vi förbereder oss för en ännu starkare start när pandemin ger oss tillfälle. Tveka inte att höra av er till oss om ni vill hjälpa till i er kommun. Hör av er om ni vet eller ser någon som har det tufft. Ni behövs runt om i Sverige och vi hjälper varandra i vått och torrt.

All kärlek till er!

Stöd oss i vårt arbete som är helt beroende av frivilliga bidrag! Varje krona räknas och med ert stöd kan vi kan hjälpa fler barn med trasiga själar.
Swisha
Sänd till: 123 124 41 85 BRANDHJÄRTANS INSAMLINGSSTIFTELSE
Sänd hjälpen via banköverföring
Bankgiro: 889–0782 BRANDHJÄRTANS INSAMLINGSSTIFTELSE.

Mvh Ilona och Linnéa Brandhjärtans insamlingsstiftelse
firefighters.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here