Hej, god fortsättning på er, även om vi kommit en bit in på det nya året. Vilket första år jag fick som central ombudsman! Helt overkligt egentligen men bara till att ställa om, acceptera läget och komma rätt. Men hur ska 2021 bli och när kan vi återgå till lite mer normala förhållanden? Svårt att sia om men förhoppningsvis inom en snar framtid och att vaccinationerna kommer igång ordentligt. Oavsett vilket så finns BRF för att hjälpa er oavsett vilken fråga det än gäller. 

Digitala plattformar 

Under 2020 fick vi ställa om när vi inte kunde träffas fysiskt och det har gått över förväntan och säkerligen blir det även så som vi kommer att arbeta en hel del framöver. Vi kommer att få en del årsmöten, medlemsmöten och möten med arbetsgivare som hålles via länk. Det är ett bra sätt att vara kostnadseffektiva, nå flera samtidigt men samtidigt få lov att längta till att vi så småningom kan ses fysiskt för att få till de där riktigt bra diskussionerna. 
Under förra året hanterade BRF många ärenden där vi hjälpt medlemmar i olika slags frågor och de har tydligt sagt att vara medlem i BRF är det enda rätta då vi har en oslagbar kunskap och erfarenhet men framför allt så är vi snabba att ta kontakt med medlemmarna och leverera svar tillbaka. 

Problem – varför och hur ska de lösas? 

Problem av olika karaktär uppstår då och då i de olika räddningstjänsterna, men varför och hur kan dessa förebyggas? Det är min absoluta övertygelse att mycket kan förebyggas om det finns tillgång till kunskap. Antingen att man har kunskapen eller veta var man ska hitta och nyttja den på rätt sätt. 
Därför är det extra glädjande och framförallt viktigt att våra utbildningar fortskrider och nästa utbildning börjar den 23 februari. BRF startade om utbildningarna i augusti 2020, det är högt tryck och vi är också noga med att både gamla och nya förtroendevalda får möjlighet till utbildning för det fackliga arbetet. Dessutom kommer det fler utbildningar under året. 

Arbetsmiljö, arbetsmiljö, arbetsmiljö 

Ett ord som tål att upprepas om och om igen, jag har nämnt det förr men det tål att upprepas igen! Hur har ni det på era arbetsplatser? Finns det skyddsombud som bevakar arbetsmiljöfrågorna, blir de kallade till skyddsronder, fungerar er skyddskommitté, görs det risk- och konsekvensbedömningar innan viktigare förändringar i verksamheten? Listan kan göras lång, men det ska fungera om arbetsgivarna tar sitt ansvar utifrån gällande lagstiftning och att chefer får den utbildning och kunskap som de behöver för att utföra sitt arbete. 
Om det inte fungerar hör av er så hjälper vi er!! 

Se till att ni får våra nyhetsbrev 

För att ni som medlemmar ska få ta del av våra nyhetsbrev så måste ni se till så att ni har rätt mailadress angiven i vårt medlemsregister och får ni inte våra nyhetsbrev så kolla med vårt kansli via mail på kansli@brandfacket.se eller ring på 08-7223480 så löser vi det. 

Magnus Krantz 

Här kan du läsa mer ”Ombudsmannen har ordet”
Brandmännens riksförbund – https://brandfacket.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here