Det här kaffet har snabbt blivit en favorit på brand-stationer runt om i USA. Anledningen: Det görs av räddningsarbetare och en stor del av intäkterna går till välgörande ändamål.

Namnet på det här kaffet säger nog allt, det heter Fire Department Coffee. Företaget startades för två år sen av brandmannen Luke Schneider i Rockford i delstaten Illinois. Han blev en inbiten kaffedrickare när han var yrkesmilitär.

– Jag började dricka kaffe för att hålla mig vaken när jag var i flottan, säger Luke Schneider till Fox News.
– Det var min fru som fick mig att börja dricka riktigt gott kaffe, och jag blev förälskad i det.
De båda började rosta sina egna bönor och började sälja till de kollegor i räddningstjänsten som behövde något uppiggande.
Tillsammans med en kollega som bröt ryggen i tjänsten så startade han ett mer professionellt kafferosteri. Och på mycket kort tid har det blivit en succé.
– Responsen har varit otrolig, också bland vanliga kaf-fedrickare eftersom de känner att de har en koppling till oss brandmän.
– Och precis som oss så arbetar många långa pass, och dricker massor av kaffe.
Eftersom det här är ett gourmetkaffe så kostar det ca 300 kronor per kilo. Men då hamnar också en del av pengarna hos välgörenhet.
Man skänker framför allt till olika fonder som stöder rädd-ningstjänst eller före detta militärer.
Hans största utmaning den senaste tiden har varit att ta fram ännu starkare varianter. Brandmän runt om i USA kräver hela tiden mer smak – och mer koffein.