När Jonas Neldemyr inte axlar rollen som chef för räddningstjänsten i Oskarshamn är det han som står för basgångarna i almbumsläppande hårdrocksbandet Motumash.

Und Zu Weiter är bandets tredje album, men det första där Jonas Neldemyr sköter basen. Albumet är nu tillgängligt på Spotify och andra digitala kanaler. På Youtube finns också flera vidoer från bandet.

– Jag har spelat i Motumash i cirka två år nu. 2018 blev det en hel del spelningar runt om i Småland och Östergötland. Under 2019 har fokus legat på att få klart albumet. Det har varit många turer med mixning och mastering där vi bland annat fått hjälp av en kille från Holland, så nu känns det bra. Musikstilen kan väl beskrivas som hårdrock med inslag från 80-talet. Det handlar dock inte om glamrock utan är lite ruffigare, säger Jonas Neldemyr.

Även om det är två olika världar ser Jonas Neldemyr flera likheter mellan sitt arbete i räddningstjänsten och sin roll som basist i Motumash.

– Det handlar om att vara fokuserad under en specfik tid som en spelning eller under en session i studion. Sedan är det ju, precis som i räddningstjänsten, frågan om ett lagarbete. Det gäller ju att alla i bandet är med och för musiken framåt, fortsätter Jonas Neldemyr.

Jonas Neldemyr hoppas att Motumash får chansen att spela sitt nya material på så många platser som möjligt.

Ett drömscenario vore kanske en turné runt till Sveriges alla räddningstjänster, avslutar Jonas Neldemyr med ett skratt.
Kolla in bandet på: www.motumash.org

Jonas Neldemyr spelar
bas i albumsläppande
hårdrocksbandet Motumash