Blåljusgalans sponsorer och arrangör berättar att dagen var en stor succé. Sponsorerna visade flera olika produkter, besökare och inköpare fick möjlighet att se och känna på produkterna som kanske blir deras framtida verktyg. Nästa års Blåljusgala är redan under planering, vill du vara med och sponsra eller ha ett event att se fram mot är det bara att pricka in i din kalender!

Jag tycker att det är ett bra initiativ och vi ville vara med för att vi tycker att det är viktigt och värt att fira våra hjältar samt att det är till stor samhällsnytta. säger Emelie Jörgensen, Marketing Coordinator Dräger.

Dräger är en av våra samarbetspartner som ständigt arbetar sida vid sida med räddningstjänsten för att finna nya och innovativa lösningar för att förbättra och underlätta vårt arbete. Vi kan inte nog understryka om hur vi kan göra vår arbetsplats så säker som möjligt.

Dräger har bland annat tagit fram en rökdykarmask med inbyggd team kommunikation (FPS COM 7000). Detta är en väldigt omtyckt rökdykarmask eftersom man kan arbeta med händerna fritt och tala och kommunicera med varandra utan att behöva trycka in nå-gon PTT-knapp. Den stora vinsten är att kommunikationen blir enklare och effektivare vid insats.

FPS COM 7000

Vi försöker genom SFF & Brandmännens Cancerfond informera om vikten av att undvika skadliga ämnen i brandrök, ”protect and prevent” därför blir man lite extra glad när produktutvecklaren ser till helheten. I framtagningen av FPS 7000 har man även tänkt till gällande tvättning så att man lättare kan få bort sot och partiklar efter en insats, superviktigt!

Panasonic var en av sponsorerna till  Blåljusgalan 2019 och Ulrika Sturk  säger att evenemanget var en stor succé som drog mycket folk.

Det kändes stort och fint att vara med och hylla hjältarna i räddningstjänsten, sammanhanget är dessutom helt rätt eftersom vi jobbar mot blåljussektor.

I samband med Blåljusgalan visade Panasonic upp sina datorer och plattor, Stefan Lindau berättar att Toughbook är ett pålitligt verktyg för hjältarna i räddningstjänsten. Den ska tåla tuffa förhållanden, tex så är innanmätet en flytande konstruktion som tar upp stötar väldigt bra, den tål värme, kyla och direkt solljus. Räddningstjänsten ska kunna ställa samma krav för funktion och hållbarhet på digitala verktyg som de gör på andra verktyg. Till datorerna finns en mängd tillbehör bl.a. för säker montering i bilarna, enkla att ta loss och bära med sig under insatsen, de kan användas från det att larmet rings in, navigering till och fotografering av insatsplatsen, live filmning till räddningsledningen med mera.

Anders Cederberg:
Vi är så nöjda efter denna härliga tillställning och vi har blivit stärkta att fort sätta färden att sprida glädje och hylla hjältar från all den fina feedback vi har fått efter premiären av Blåljusdagen & Blåljusgalan säger Anders Cederberg, Brandmännens Cancerfond som är en av initiativtagarna till detta härliga event.
I maj 2020 är det dags för Blåljusgala igen, följ gärna med i det pågående arbetet och spännande för-beredelserna inför nästa år på Blåljusgalans Facebook.

Anders Cederberg

Blåljusgalan är ett ideellt event som arrangeras av  Föreningen Blåljusgalan med huvudmän från Stiftelserna Zonny, Blåljus i Samverkan och Brandmännens Cancerfond.