HBTQI-certifieringen kommer att gälla nyckelpersoner för att påverka kulturen i organisationen. I april kommer 25 chefer, strateger och HR-personal börja utbildas med Samkrafter HBTQI+ certifiering.

Satsningen ska pågå i tre år som har målet att behålla värdefull personal samt att rekrytera nya kollegor till en trygg arbetsmiljö.
Föreläsningar står på schemat som varvas med självreflektioner. Sedan följs processen upp årsvis med anonyma enkäter och digitala möten som ska stötta verksamheten i att nå sina mål. Man kommer gå igenom samtliga diskrimineringsgrunder och begreppen inom hbtqi+ men även livssituationer, makt, minoritetsstress, inkluderande bemötande m.m. 

Så här skriver Samkrafter HBTQI certifiering på sin hemsida:
För en framtid av inkludering och jämlikhet
På samkrafter specialiserar vi oss på att hjälpa företag, organisationer, föreningar och ledare att skapa en arbetsmiljö som är inkluderande och hbtqi+ kompetent. Genom våra olika tjänster som hbtqi-certifiering, workshops och e-learning, stärker vi våra samarbetspartners och bygger en kultur där mångfald, trygghet och respekt är kärnvärden och en naturlig del som driver verksamheten framåt. Tillsammans med er blir 2024 ett år präglat av inkludering och jämlikhet!
Här kan du läsa mer!

Fredrik Persson
Källa: Räddningstjänst för alla
Firefighters
Brandfacket, bli medlem idag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here