På BRF:s kongress i höstas valdes ny förbundsstyrelse. Valberedningen bestående av Ulf Hägglund, Kennet Eriksson, Monika Nyqvist och Anders Ekblom har under kongressperioden arbetat för att hitta rätt personer som kan föra förbundet framåt och arbeta som ett team.

Anders Cederberg, förbundsordförande

Förbundsordförande​ Anders Cederberg
Anders började sin karriär inom räddningstjänsten 1982 i dåvarande Stockholms brandförsvar. Han har gått den långa vägen inom yrket från brandman till den nuvarande tjänsten som Styrkeledare i Storstockholms brandförsvar.​
Anders har gjort och upplevt det mesta man kan tänka sig inom yrket, allt från förebyggande arbete, utlandsuppdrag, utbildning, fackligt arbete och givetvis operativt arbete.

1:e vice ordförande ​Magnus Krantz
Magnus arbetar som central ombudsman för Brandmännens Riksförbund (BRF). Han har en bisyssla inom räddningstjänsten sedan 2002 och är idag styrkeledare/brandman RIB i Räddningstjänsten Syd (RSYD) på station Eslöv. Har även arbetat som heltidsbrandman under en period år 2005–2006.

Magnus Krantz, förste vice ordförande
Tobias Rådenfjord andre vice ordförande

2:e Vice ordförande​ Tobias Rådenfjord
Tobias jobbar sedan 21 år tillbaka inom räddningstjänsten i Skåne Nordväst (RSNV) som brandman och styrkeledare. Jag har varit aktiv inom BRF lokalt sedan på mitten av 2000-talet och centralt sedan 2009.

Ordinarie Styrelseledamot Christer Fagerhov
Christer är 46 år och jobbat inom räddningstjänsten i 25 år, Han har hunnit jobba med många kunskap och ansvarsområden, några av dom är  rökskyddsansvarig, skärsläckare, ivpa, sjukvård, Suicide , utbildning mm.

Christer fagerhov

Ordinarie styrelseledamot​ Johan Holmström
Johan är heltidsbrandman inom Gästrike Räddningstjänstförbund sedan juni 2006. Ordförande för BRFs lokalavdelning Gästrike sedan december 2015, Koordinator inom funktionsområde rökskydd sedan 2020.

Ordinarie styrelseledamot​ Johan Ekbäck
Johan är 47 år och jobbar till vardags som Mio handlare i Vilhelmina. Han är deltidsbrandman sedan 2010, styrkeledare sedan 2013. 
Har suttit en mandatperiod i förbundsstyrelsen som ersättare och halva perioden som ordinarie.

Ordinarie styrelseledamot​ Johan Persson
Johan är brandman sedan 1998 och Styrkeledare sedan 2017 vid RIB-stationen i Degerhamn på Öland. Han jobbar även som instruktör. Johan är frågvis och intresserad med glimten i ögat och ser lösningar och möjligheter i det mesta.
Att vara med i BRF har alltid varit ett självklart val då det är det enda fackförbundet som verkligen kan branschen och vet brandmännens behov.

Ordinarie styrelseledamot​ Stefan Nygren
Stefan är uppvuxen och bosatt i Holmsund Västerbottens län.
Han har suttit i förbundsstyrelsen i 6 år och är också distriktsombudsman i Västerbotten och Norrbotten sedan 8 år.

Ordinarie styrelseledamot​ Louise Larsson
Deltidsbrandman vid Räddningstjänsten Vuollerim i Jokkmokks kommun vid Polcirkeln i Norrbotten sedan snart 20 år. Gick Räddningsinsats 26 på Sandö 2008 och sedan Räddningsledare A10 på Sandö 2009.
Louise var med och ’återstartade’ den pausade lokala BRF avdelningen för Jokkmokk-Porjus-Vuollerim för drygt 10 år sedan, 2013 och har sedan dess varit ledamot i den lokala styrelsen.

Ordinarie styrelseledamot​ Joel Nilsson
Joel är uppväxt och bor i Höganäs, en kommun som ligger i nordvästra Skåne, även känt som Kullabygden. Han är 49 år och startade mitt arbetsliv som finsnickare och drev egen firma i 20 år. 2013 började jag som deltidsbrandman och 2015 som heltidsanställd brandman på räddningstjänsten i Höganäs. 

Ersättare styrelseledamot ​Anette Backström
Anette har varit deltidsbrandman i Åre sedan hösten 2000. Hon har suttit i Åres lokala Styrelse sedan 2008.​ Anette brinner för och vill jobba med frågor som rör deltidsbrandmän.

Ersättare styrelseledamot​ David Sagebo
David är brandman i Holmsunds räddningstjänst. Han har i 4 år varit ordförande lokalt i Umeåregionens BRF styrelse samt distriktsombundsman BRF i snart 4 år.

Ersättare styrelseledamot​ Lars Olov Karlsson​
Lars Olof är 66 år och började jobba på räddningstjänsten 1990 och utbildade sig på Sandö-skolan där han även gick förmansutbildning 2000. De sista fem åren har vi kört FIP. Har även utbildat alla kommunanställda i brandkunskap och lite praktik. 

Revisionsutskott Ordförande​ Conny Jonsson
Conny har varit fackligt aktiv i arbetslivet sedan 1965 på arbetsplats, i avdelning och i förbund samt olika uppdrag. Han har varit aktiv i BRF sedan 1987 lokalt och som internrevisor i förbundet sedan 1999.

Revisionsutskott sekreterare​ Bengt Sörqvist
Bengt är 66 år och pensionär i dag och arbetar som distriktsombudsman för BRF Västra-Götaland, Halland sedan 2011.
Han har ett förflutet som deltidsbrandman i Viskafors inom Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, och har 42 år i tjänst 1979 – 2021. Bengt arbetar fackligt lokalt i BRF lokalt Avd. Södra Älvsborg sedan 1980. 

Revisionsutskott ersättare​ Anders Petterson
Anders  brinner för att vi får HÖK:en AB-R på heltiden samt att vi har bra försäkringar. Har jobbat i Söderhamn Bollnäs drygt 30 år. 

Fredric Persson
Brandfacket, här blir du medlem!
Firefighters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here