Nyligen lanserades hemsidan Lilla Krisinfo den ska nå barn i åldrarna 8 till 15 år och hjälpa dem att bli bättre förberedda för kris samt på sikt att själva vara en resurs i kris. Informationen är tydligt, konkret och respektfullt. Den ska inte skrämmas genom att beskriva otäcka detaljer, men heller inte undanhålla viktig information.

Lilla Krisinfo en del av Krisinformation.se och MSB. Informationen på Lilla Krisinfo måste alltid vara bekräftad av en myndighet eller andra organisationer samt företag som har viktiga uppgifter i samhället. Ett undantag är när vi intervjuar barn om deras erfarenheter.

Lilla Krisinfos jobb är att berätta för alla i Sverige när det händer någonting allvarligt som påverkar många människor i Sverige. Det kan till exempel vara en översvämning, ett stort strömavbrott, ett krig, en sjukdom som smittar många eller något annat. Men mest om hur en kan vara förberedd på allt möjligt som kan hända. Och om hur samhället funkar när något händer.
Lilla Krisinfo ger tex smarta råd om strömavbrott, översvämningar, tunn is och oväder. Lär ut hur en kan hjälpa till när någon har skadat sig, hur Nato fungerar och om kriget i Ukraina.

Fredrik Persson
Bild: IStock
Firefighters.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here