Många deltidsstationer har problem med att rekrytera nya arbetskamrater. Nu har Räddningstjänsten Väst och Räddsam VG tagit fram material som ska främja rekryteringen. Materialet är fritt att använda och kan hämtas på RSGBG:s hemsida. 

När media rapporterar om Räddningstjänst brukar brandmännen som syns vara en traditionell brandman. Det saknas förebilder som riktar sig till kvinnor och de med utländsk bakgrund, det gör det svårare för de båda grupperna att se sig själva som brandmän.

Anna Sahlberg, strateg på Räddsam VG, och Guitta Atallah Hajj, verksamhetsutvecklare på Räddningstjänsten Väst, bestämde sig för att ändra bilden på hur en brandman kan se ut. Med pengar från MSB tog Peter Muld, som är styrkeledare och frilansfotograf, fram en serie foton samt en film på deltidsbrandmän. Materialet, som presenterades tidigare i år, är speciellt utformat för att locka underrepresenterade grupper att söka sig till räddningstjänsten och brandmannajobbet. Materialet innehåller också tips på hur organisationerna kan arbeta för att nå nya grupper i samhället.

Fredric Persson
Källa: RSGBG
Firefighters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here