Idre Fjäll behöver alltid säsongsarbetare under vintermånaderna. Nyutbildade brandmän erbjuds heltidsjobb i kombination med deltidsbrandman på norra Dalarnas Brandkår i Idre. Greppet testades för några år sedan och ledde till att en stannade kvar i Idre.

HR-kordinatorn vid Idre Fjäll Maria Ramström som även är deltidare och Svante Månsson vid räddningstjänsten i Norra Dalarna kontaktade de elever som avslutar sin SMO-utbildning till julen.

Under högsäsongen har Idre Fjäll en mängd olika arbetsuppgifter, flera av dem passar bra att kombinera med en anställning som deltidsbrandman. 

Idre Fjäll står för heltidstjänsten och Räddningstjänsten får en utbildad deltidare under högsäsong. Många planerar kanske att söka sig vidare efter säsongen men då har de en erfarenhet att lägga till i sina CV. Räddningstjänsten i norra Dalarna söker också deltidare blad de fast boende i Särna och Idre.

Fredric Persson, Källa: www.siljannews.se

MSB håller workshop om rekryteringen

MSB engagerar sig i rekryteringen av deltidsbrandmän och höll under oktober workshoppar i Stockholm, Göteborg och Umeå. 

På worshopparna diskuterades hur man ska lösa personalförsörjningen. Deltagarna fick bla se en redovisning av en studie gällande hur en brandman skildras i tryck och i digitala kanaler samt ett projekt som riktat sig mot att locka underrepresenterade grupper.

Fredric Persson, Källa: Räddningstjänst för alla

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here