Viktoria Cederholm vann sin klass i bänkpress-VM och satte nytt personligt rekord. Viktoria och hennes man driver Crossfit Bifrost www.crossfitbifrost.com som ligger i en lada på Knutshyttan Gård mellan Avesta och Sala.

Viktoria har tävlat i 4 st internationella styrkelyfttävlingar och har då tagit medalj i bänkpress varje gång, sedan har hon tävlat 3 st internationella bänkpresstävlingar och har där tagit ett EM-guld, ett VM-silver och nu VM-guld.

Hur har du firat? 
– På plats med pizza och prosecco och när jag kom hem så firade vi med VM-guldtårta tillsammans med medlemmarna i Bifrost träningsanläggning.

Hur mycket tid lägger du på träning? 
Jag tränar bänkpress fem gånger i veckan, ett pass tar knappt en timma. Utöver bänkpressen tränar jag CrossFit ett par gånger i veckan.

När började du träna bänkpress? 
– Jag började i slutet av 2015 i samband med att jag gick jag en instruktörsutbildning för att bli bättre coach i styrkelyft.

Vad är nästa mål?
– SM i mars & VM i maj då i bänkpress.

Fredrik Persson
www.firefighters.se