Hem » Artiklar » Halmstads räddningstjänst ägde isen på Malmö Arena!
Malmö Redhawks

Halmstads räddningstjänst ägde isen på Malmö Arena!

Malmö Redhawks har ett eget koncept kallat företagshockey och det går till så att de ordnar med all tänkbar utrustning, eget omklädningsrum där hockeyutrustningen hänger uppe för påklädning vid ankomst, egen namnskylt och kaffekokaren påslagen. Matchen döms av domare och följs och kommenteras av sekretariat. Efter matchen bjuds man upp till en loge där middag serveras och tillsammans kikar man sedan på Malmö Redhawks hemmamatch.

För Halmstads Räddningstjänst började det hela med en liten förfrågan till ett av arbetslagen som sedan blev till ett, i förhållandet, stort arrangemang. Engagemanget var stort bland alla 29 spelare och de 2 åskådare som hade anmält sitt intresse. I slutat av januari ordnades en buss för att gemensamt, likt vilket annat SHL-lag som helst, ta sig till Malmö Arena för att spela matchen. Laget representerades av personal från såväl, heltid, RIB och ledning.

De två lagen i Halmstad hade delats upp på förhand och tillkännagavs först på bussen på väg ner till Malmö. Väl framme på Arenan och nere i omklädningsrummet gick drygt en timme åt till att känna in utrustningen, välja klubba, gå igenom lite taktiksnack i respektive lag samt dricka en kopp kaffe.

Efter uppvärmning och line-up drog så äntligen matchen i gång och det bjöds på ett roligt hockeyspel med snabba spelvändningar och många mål. Längsta strået drog till sist Halmstad 1 som satte sista pucken i öppet mål efter att Halmstad 2 hade tagit ut målvakten i matchens sista skälvande minut. Slutresultatet skrevs till 7-5.

Matchens lirare Erik Bolling från Halmstad bjöds i sista period-pausen ner till isen för att utmana Bo Svanberg, fd MIF-hjälte, i att skjuta 20 puckar i mål på tid. Där lyckades Bo Svanberg snyta åt sig segern med endast 4 puckars marginal.

Efter matchen stod som sagt gemensam middag och SHL-match på schemat. Efter matchen bar det hem till Halmstad igen. Trötta, mätta och belåtna.

Om Fredrik Persson

Redaktör och webredaktör för tidningen Swedish Firefighters.

Läs även

Ledare av Peter Bergh

Informations­resistenta experter

Hejsan. I skrivandes stund löper presskonferens efter presskonferens med dykande börser, krispaket, varsel och presentationer …