Hem » Artiklar » Brandkårsmuseet i Simonstorp är ett väl värt besök

Brandkårsmuseet i Simonstorp är ett väl värt besök

På museet kan du läsa om ”korvar” som patrullerade om natten i städerna för att upptäcka bränder och ropa ut klockslagen. Tillsammans med ordningsvakten hade de också skyldighet att ansvara för ordningen. Bröt någon mot brandskydds-bestämmelserna fick den böter. Vad redskapet ”korven” håller i användes till får du veta på Brandkårsmuseet i Simonstorp. 

I Simonstorp 1,5 mil norr om Norrköping ligger Brandkårsmuseet. Här kan du se och lära dig om räddningstjänstens utveckling, allt från den tiden då man släckte eld genom att bilda kedja och langa vattenhinkar fram till modernare tekniker. Ambulansverksamhetens utveckling från häst och vagn till motordrivna fordon är också representerad i museets samlingar. 

Kanske har du redan sett något eller några fordon i filmer, uppvisning eller annat evenemang men ett besök i Simonstorp är väl värt en utflykt eller en avstickare om du är ut på sommarvägar, vill du ha extra information beställer du en guidad visning. 

Brandkårsmuseet är öppet på sommaren från 1 juni till 31 augusti mellan 10.00 och 16.00, mer information hittar du på www.brandkarsmuseet.se

Fredrik Persson 

Om Fredrik Persson

Redaktör för tidningen Swedish Firefighters.

Läs även

At spille hinanden gode! (Att göra varandra bra!)

I början av sommaren fick jag möjligheten att observera ledningsteamets arbete vid en större vindsbrand. Jag …