Hem » Recept » SJÖMANSKORV MED PRESSGURKA
Foto Charlie Drevstam

SJÖMANSKORV MED PRESSGURKA

“När man gillar matlagning gillar man så klart att experimentera med smaker. Kanske är det för att min pappa jobbade i hamnen, men jag har alltid varit väldigt förtjust i den svenska sjömansbiffen. Självklart ville vi försöka att baka in samma smaker i en korvrätt. Men hur? Jo vi bytte helt enkelt ut biffen mot en riktigt god pepprig nötkorv.
Hoppas det smakar.”  (David Taylor, Gareth Jones Kerim Akkok)

Receptet kommer från Taylor & Jones kokbok, ansvarig utgivare av boken är Natur & Kultur Stockholm.
Författare Gareth Jones, David Taylor & Kerim Akkoc.
Recept: Herman Rasmuson 
Foto: Charlie Drevstam

Är ni intresserade av ett eget exemplar av denna fantastiska Korvbok fylld med smakfulla recept klicka på länken nedan.

Taylor & Jones Korvbok

Sjömanskorv.
Receptet är för 8p Korv: Taylor & Jones Beef and Cracked Black Pepper (eller er egen favoritkorv)

2 msk smör
2 msk olivolja
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta, krossad
10-12 potatisar, skalade och skivade
i 1/2 cm tunna skivor
6 gula lökar, skivade
1 flaska ljus öl
3 dl oxbuljong
1 tsk timjan
salt och nymalen svartpeppar
3 msk finskuren persilja

Sätt ugnen på 180 grader. Fräs korven gyllenbrun i smör och olja tillsammans med lagerblad och vitlök i ugnsfast gryta med lock. Ta upp korven och lägg den på ett fat. Tillsätt potatis och ev. mer olja och stek tills potatisen mjuknat något. Bryn löken i smör några minuter i en separat panna. Varva potatis, lök och korv i grytan. Tillsätt öl, buljong, timjan, salt och peppar. Sätt in hela grytan med lock i mitten i ugnen, låt stå 45-60 min. Strö över persilja och servera med inlagd gurka.

Inlagd gurka

2 msk ättiksprit 12%
1 dl vatten
3 msk strösocker
1 gurka skalad och finskivad

Blanda Ättiksprit, vatten och socker i en rostfri bunke till sockret löses upp. Lägg gurkan i en skål, häll över lagen och lägg på en tyngd. Låt stå i rumstemperatur i ca en timme före servering.

SMAKLIG MÅLTID!

Om Fredrik Persson

Redaktör och webredaktör för tidningen Swedish Firefighters.

Läs även

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Högrevsburgare med tryffelmajonnäs. En lyxig och smakrik burgare som serveras med fina tillbehör och hembakat …