Hem » Recept » FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN
Foto: Charlie Drevstam

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Äntligen Fredag!

YES!
Idag fredag startar vi igång med Taylors & Jones
härligt smarriga middagsrecept. Antingen att laga tillsamman på stationen eller hemma om det vankas ledighet. Historien om Talors & Jones kommer vi att lägga ut på hemsidan lite senare idag.

Men nu till receptet: BANGER AND MASH MED LÖK.

Det finns många brittiska mattraditioner, men bangers and mash är en av de mest älsakade.
Den här maträtten serveras överallt -från road-side caféer till finare krogar i innerstaden.
Korvsorterna varierar med Cumberland och Lincolnshire är ibland de mest traditionella.

It doesn’t get much more British than this.

RECEPT 4 PERSONER

Korv Cumerland Style Pork ( eller valfri korv från Talyors & Jones sortimentet )
_________________________________________________________________________________________________

2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
8 gula lökar, tunt skivade
3 msk smör
2 tsk farinsocker
1 tsk worcestershiresås
2 lagerblad, gärna färska
1 kvist timjan
2 dl ljus kalvbuljong
1/2 dl Guinness
salt och nymalen svartpeppar

POTATISPURÈ
600 g mjölig potatis
75 g rumsvarmt smör
2 dl vispgrädde
salt och nymalen peppar

________________________________________________________________________

KORV

Stek korvarna gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med vitlökskyftor och rosmarin. Ta ur korvarna och lägg på ett fat vid sidan om.
Stek lök i smör och farinsocker på svag värme i samma panna. Tillsätt worcestershiresås, kryddor, buljong och öl. 
Lägg i korvarna och låt dem bräsera i löken cirka 8 minuter. Löken ska vara helt genomkokt och vätskan inkokt.

POTATISPURÈ

Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Värm grädde och smör i en kastrull. Pressa potatisen och tillsätt den varam gräddblandningen. Smaka av med salt & peppar.

Bon appétit

Författare Gareth Jones, David Taylor & Kerim Akkoc
Recept: Herman Rasmuson 
Foto: Charlie Drevstam

Receptet kommer från Taylor & Jones kokbok, ansvarig utgivare av boken är Natur & Kultur Stockholm.

Är ni intresserade av ett eget exemplar av denna fantastiska Korvbok fylld med smakfulla recept klicka på länken nedan.

Taylor & Jones Korvbok

 

Om Fredrik Persson

Redaktör och webredaktör för tidningen Swedish Firefighters.

Läs även

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Högrevsburgare med tryffelmajonnäs. En lyxig och smakrik burgare som serveras med fina tillbehör och hembakat …