-Många räddningstjänster har av olika anledningar inte möjlighet att själva ta fram professionellt rekryteringsmaterial. Därför har vi nu skapat en tjänst som erbjuder Sveriges räddningstjänster ett enhetligt men lokalanpassat material till självkostnadspris! 

Så säger RRB’s ordförande Marcus Wallén om den tjänst som nu lanseras av RRB – Räddningstjänsternas Riksorganisation för Beredskapsfrågor. Utgångspunkten i materialet är beprövat och var en av stöttepelarna till hur Räddningstjänsten i Norrtälje kommun tidigare markant ökat intresset för att söka till deltiden. 

Det vi gjort nu är att vi tagit fram en grundmall för olika trycksaker som vi vid beställning anpassar med färger, text och grafik för att passa den beställande räddningstjänsten. I grundtjänsten ingår foldrar, klistermärken, visitkort och rollups och priset för arbetet är endast 4600kr (ex. moms). Beställaren får då produkter klara att skickas på tryck och om så önskas kan vi även ordna med tryck och leverans av färdig produkt förklarar Wallén vidare. 

Förhoppningen är att många räddningstjänster rund om i Sverige nappar på erbjudandet och att vi därigenom inte bara får ett enhetligt marknadsföringsmaterial i landet, utan att vi även i förlängningen förbättrar bemanningssituationen och därmed med enkla medel stärker svensk räddningstjänst. 

Tjänsten har precis lanserats och intresset är stort så förhoppningsvis får vi se materialet dyka upp både i fysisk form och i sociala medier framöver säger Wallén avslutningsvis. 

Mer information finns att på www.rrfb.se/rekryteringsmaterial/ och intresseanmälan kan göras via epost rekrytering@rrfb.se