Hem » Chefredaktören har ordet » Politisk oförmåga?
Politisk oförmåga?

Politisk oförmåga?

Det gångna året bjöd på mycket som kommer att hålla statsvetare sysselsatta under lång tid framöver. Terrorism, IS framfart i Mellanöstern, samt stora migrationsströmmar, bara för att nämna några händelser. Sällan har Sverige haft en svagare regering eller opposition.

Handlingskraften och ansvarsförmågan lyser med sin frånvaro. Det stora problemet med Svenska politiker är deras oförmåga att analysera och planera inför framtiden och eventuella tänkbara kommande scenarier. Politiker utan mål går alltid den närmsta vägen men som vi alla känner till så blir lätt en genväg till en ganska dyr och kostsam senväg. Regeringen och oppositionen måste nu se till att sitt ansvar så att landet kan styras på allra bästa tänkbara sätt för alla människor i detta avlånga land.

För första gången i SFFs historia kan vi stolt presentera en annan blåljusaktör som skribent i vår tidning, med öppna armar och varmt hjärta välkomnar vi ambulansförbundet ALARM.

Vi tittar också närmare på Storstockholms brandförsvar och deras larmcentral SSRC, släckgranater och mycket annat. Har ni tips på artiklar eller reportage ute i landet så tveka inte på att höra av er till mig, vi tar tacksamt emot alla förslag. Har ni trevliga bilder på lite udda händelser så maila gärna in så kommer vi att utse en vinnare under året vilken kommer att belönas med ett hemligt pris.

Vi på redaktionen vill önska er en trevlig läsning och ett fantastiskt 2016!

Om Fredrik Persson

Redaktör och webredaktör för tidningen Swedish Firefighters.

Läs även

Vilka risker ska vi acceptera?

Hittills i år har över 100 sprängningar ägt rum i Sverige och bara under september …