Hem » Chefredaktören har ordet » För 25 år sedan inträffade den hemska branden
Scandinavian Star (greyscale)

För 25 år sedan inträffade den hemska branden

För 25 år sedan inträffade den hemska branden på båten Scandinavian Star där 159 människor miste livet.

En en fristående expertgrupp där Ingvar Brynfors ingår har genomfört en omfattande rapport där det framgår att det handlade om försäkringsbedrägeri och att det var besättningsmännen som anlade bränderna, nu ska en ny kommission undersöka både brandförlopp och de ekonomiska förhållandena, läs mer om detta i artikeln Scandinavian Star.

Alla har ju hört talas om problematiken med att rekrytera deltidsbrandmän men hur svårt är det egentligen? Läs hur grabbarna och tjejerna på brandstation i Krokek (Kolmården) lyckades.

Brandmännens Riksförbund har sedan länge haft ett bra samarbete polisförbundet och går nu ett steg längre och utökar sina samarbetspartners inom blåljusregionen med ett fackförbund till, det är ambulansförbundet ALARM som välkomnas. I ett gemensamt uttalande i tidningen avslöjar de båda förbundens ordförande om det fördjupade samarbetet.

BRF firade 70 års jubiléet med ännu en lyckad kongress där Peter Bergh enhälligt valdes till förbundsordförande. Kongressen 2015 invigdes högtidligt med The Pipes & Drums of the 1st Royal Engineers, som hyllade de brandmän – svenska såväl som utländska – som omkommit, med ett framförande av Amazing Grace, vilket berörde alla närvarande.

Har ni fina bilder med motiv från räddningstjänsten antingen övning eller verklighet så tveka inte utan skicka in dem på mailadressen nedan så har ni chans att få er bild publicerad i tidningen under kommande nummer.

Om Fredrik Persson

Redaktör och webredaktör för tidningen Swedish Firefighters.

Läs även

Vilka risker ska vi acceptera?

Hittills i år har över 100 sprängningar ägt rum i Sverige och bara under september …