Hem » Artiklar » BRF:s arbete genererar klirr i kassan!
BRF:s arbete genererar klirr i kassan!

BRF:s arbete genererar klirr i kassan!

Brandmännens riksförbund medlemmar på heltidsstationen i Östersund har under många år arbetat övertid utan att få korrekt ersättning utbetald.

Nu lagom till jul har detta rättats till. Vi har avslutat förhandlingarna med arbetsgivaren. Våra medlemmar kan se fram emot en extra löneutbetalning på mellan 26 och drygt 98 000 kr. Som branschförbund har vi full förhandlings rätt för våra medlemmar. Följden av att vi ännu inte äger rätten till kollektivavtalet blir att vi inte omfattas av preskriptions tiden i avtalet. Det har medfört att summorna blivit betydande.

Om vi inte hade hittat en acceptabel lösning i förhandlingarna hade vårt alternativ varit att låta tingsrätten avgöra tvisten. Ingen av parterna ville se den lösningen och vi upplevde förhandlingsklimatet som gott. Ärendet kommer att leda till bättre rutiner och noggrannare planering av arbetsgivaren. Vi är nöjda med att ha kunnat slutföra detta till våra medlemmars belåtenhet.

Om skribenten

Text: Håkan Olofsson

Om Swedish Firefighters

Svensk Räddningstjänsts branschtidning Swedish Firefighters, SFF, trycks i 13 000 exemplar och distribueras kostnadsfritt – utöver BRF:s medlemmar – även till beslutsfattare i branschen och till samtliga riksdagsledamöter.

Läs även

Sverige behöver fler deltidsbrandmän

Den kommunala räddningstjänsten står inför stora utmaningar. Nästan fyra av fem har svårt att rekrytera …