Hem » Annonsering » Terris nya maskin underlättar krisarbete på alla marker

Terris nya maskin underlättar krisarbete på alla marker

Terri 3020B Band Aid+ är den enkla, flexibla redskapsbäraren som ska underlätta vid krissituationer. En idé som föddes i Ljusdals brinnande skogar.
– Maskinen fungerar perfekt som en lastbärare på alla marker, säger Pontus Wallden, säljare på Terri.Terri har gjort sig känt för att tillverka små och smidiga skogsmaskiner med låg markpåverkan. I samband med sommarens omfattande skogsbränder insåg företaget att produkterna även kan användas inom andra områden. 
– Jag var på plats i Ljusdal för att hjälpa till när skogarna brann som värst. Det blev tydligt att de befintliga maskinerna är föråldrade och inte kunde utnyttjas på bästa sätt. Då tänkte jag att vi med några enkla modifieringar kunde använda vår produkt på den här marknaden, säger Pontus Wallden.
 
Resultatet blev Band Aid+, en liten redskapsbärare med stora möjligheter. Den anpassas och utrustas efter behov och är oerhört lättmanövrerad. Maskinen ska kunna finnas på plats först av alla för att bekämpa skogsbränder och andra kritiska situationer. Något som är möjligt tack vare att den är enkel att förflytta, i såväl svår terräng som på vägar.
– Vid en krissituation kan det vara livsviktigt att vara snabbt på plats. Det tar max fem minuter innan man har lärt sig att köra maskinen samtidigt som den går att frakta på ett bilsläp eller lastväxlarflak, säger Pontus Wallden.
 
Med sina rötter i skogen vet Terri hur en maskin ska tillverkas för att så enkelt som möjligt komma fram i svår terräng, som vid skogsbränder.
– Vi har tillverkat en liten miljömaskin med den senaste tekniken som tar sig fram på många olika marker och samtidigt är skonsam mot naturen. Hytten är både rymlig och bekväm och som förare har du god sikt i alla riktningar, säger Pontus Wallden.

 

 

 

 

Läs mer om maskinens specifikationer i grundutförandet på terri.se

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters