Tid vad är det egentligen, hur får man den att räcka till? Har dygnet endast 24 timmar…

Jag är alltid som mest produktiv när jag har flest bollar i luften, min älskade fru brukar ofta skämta om vilken bokstavskombination jag har och undrat måååånga gånger hur jag orkar med allt. Jag har suttit som chefredaktör i många år och producerat tidningar med stora och små rubriker där det blivit mycket rabalder kring en del. Just nu känner jag atttiden inte räcker till för alla mina projekt och vill härmed passa på att tacka alla trogna läsare och annonsörer genom åren för den här tiden, utan er hade det inte funnits någon tidning. Nummer 3 2018 blir således mitt sista som chefredaktör för SFF.

I detta nummer kan vi läsa om hur BRF uppvaktar Sveriges riksdagspartier gällande den nya lagen ”Blåljussabotage”. Frågan som partierna fick svara på är om det är tillräckligt med detta förstärkta skydd? BRF är kritiska och menar att det enda rätta är att ge brandmännen tjänstemannastatus. Besök BRF:s utställarplats och olika seminarium under Almedalsveckan.

Man kommer diskutera bland annat den nya lagen, svensk räddningstjänst (hur mår den?), samt cancerproblematiken kring brandmän och mycket, mycket mer. Mats Glavå juridikdocent och expert på arbetsrätt blev intervjuad av SFF och i en mycket intressant artikel beskriver han likheterna mellan Hamnarbetarförbundet och Brandmännens Riksförbund.

Södertörn verkar vara först ut i landet med att erbjuda fördelaktiga förmåner till de som fyllt 58 och väljer att arbeta istället för att gå i pension. Responsen på erbjudandet har blivit mycket god och i dagsläget är det 17–18 brandmän inom SBFF som valt att jobba vidare.

Vi på redaktionen vill passa på och önska er alla en fantastisk sommar med mycket sol och bad. Var rädda om er och andra, släng ett getöga även på andras barn kring stränderna så kanske vi kanminska drunkningstillfällena mer.

 

//Chefredaktören

Tobias Rådenfjord