Julen närmar sig med stormsteg och vintern lyser med sin frånvaro i stora delar av landet. Stockholm har som vanligt problem med snöröjningen och blir lika tagna på sängen varenda gång snön faller. I år verkade det snarare handla om huruvida den jämställda snöröjningen fungerade eller rättare sagt inte fungerade.

Ett tips är kanske att snegla på våra landsmän lite längre norrut för att se hur dom gör för att lyckas år efter år? Det är inte bara trist och tråkigt med höst och vinter utan för många är det en tid för många att koppla av och krypa upp i soffan med en go kopp samt skapa en mysig stämning med en massa tända ljus. Vi vet med säkerhet att bostadsrelaterade bränder ökar kring dessa tider så var försiktiga och titta en extra gång innan ni lämnar bostaden så att alla levande ljus är släckta. Byt batterier på era brandvarnare eller köp en om ni inte har, DOM RÄDDAR LIV! En brandsläckare och brandfilt är också bra att ha hemma. Åsa vår stjärnreporter beskriver året som gått ur hennes perspektiv. Vi ställde 6 snabba frågor gällande AFA:s godkännande av vissa cancerformer som arbetsskador inom yrket som brandman till några av Sveriges största räddningstjänster, vi tog tacksamt emot svar från räddningstjänsten Skåne Nordväst och Storstockholms Brandförsvar. Läs också om hur man inte ska hantera ett ärende gällande sexuella trakasserier på jobbet om man är chef, BRF och MIR (Mångfald i räddningstjänsten) fanns såklart där och följde upp och stöttade medlemmen på alla tänkbara sätt. Henrik Johanssons krönika om tystnaden från vår inrikesminister Anders Ygeman är riktigt intressant jag kan bara säga att jag håller med honom i mycket. Ola Morin levererar som vanligt en mycket bra spalt där han beskriver brandmännens resa i fackförbundet kommunal om hur man användes som dragplåster för kollektivet men fått stå tillbaka själva i löneutvecklingen. Vi på redaktionen har haft ett fantastiskt år med roliga inslag och fantastiska reportage från hela vårt avlånga land. Vi vill passa på att önska er alla en fantastisk jul och ett riktigt gott nytt år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here