Jaha det var den här sommaren? Inte alls som jag själv minns det från när man själv var liten. Då hade man 10 veckors sommarlov med strålande sol och på sin höjd lite åskväder om nätterna. Nu för tiden får man ju vara glad om man får ihop en vecka på stranden med någorlunda skönt väder. Dom lovade i alla fall gott väder till helgen hela 28 grader varmt, 14 på lördagen samt 14 på söndgen (20 augusti) …. hahaha.

Det som kändes som omöjligt och inte skulle gå har hänt i Sverige, efter många år av kamp och kämpande har man äntligen från AFA:s sida (arbetsgivarens försäkringar) godkänt Tommy Sands cancer som arbetsskada. Detta innebär att han blir ersatt med förlorad arbetsinkomst, mediciner samt sveda och värk. Tommy Sand, styrkeledare från Räddningstjänsten Storgöteborg får som första brandman i Europa sin cancerdiagnos klassad som arbetsskada. Läs mer om denna resa i Artikelserien ”Den Svenska resan om cancer och brandmän”, Tommy Sand, Ola Pålsson samt Anders Cederberg.

Åsa har varit i Lönsboda och bevakat en trafikolyckeövning tillsammans med värnet Hökön, som vanligt spännande text och fantastiska bilder.

Johan Karlsson tröttnade på otympliga och osmidiga pumpar till skogsbrandsläckning så han uppfann en egen, en gammal ryggplatta tiggdes till från stationen och pump införskaffades från blocket sen började det skruvas och mekas. Läs mer om det färdiga resultatet i artikel ”skogsbrandsläckningspump”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here