Nu när sommarvärmen återigen är på ingång och badsäsongen drar igång, är det viktigt att tänka på hur man ska bete sig i vattnet för att minska risken för drunkningar. 2015 omkom det 122 människor genom drunkning i Sverige varav 75 st under juni, juli och augusti.

Om vi inte överskattade vår simförmåga kunde många olyckor undvikas. Ska man ut och simma ska man simma längs med stranden och inte rakt ut och gärna i sällskap. Blir man trött eller händer det något så ska man ha nära till botten och bara en så enkel sak som att ta på sig flytväst skulle minska båtdrunkningarna avsevärt. Tyvärr är det en del som överskattar sin förmåga, missbedömer riskerna med vatten och därför drunknar. Ha koll på varandra slå ett extra öga ut över havet, ett snabbt ingripande kan vara skillnad mellan liv och död.

RSG (Räddningstjänsten Storgöteborg) ska spara 12 miljoner i en region som förväntas växa rejält de kommande decennierna, befolkningen förväntas öka, en byggboom pågår samtidigt som där genomförs ordentliga infrastruktursatsningar

Läs mer om detta i artikeln ”Besparingar i ett växande StorGöteborg”. Forshaga kommun har en vänort i Tyskland som heter Klutz. Där har brandstationerna kommit i kontakt med varandra och för 6:e året i rad har man blivit inbjudna till och deltagit i deras brandmanstävling mer om detta i artikeln ”Brandmanstävling i Elmenhorst”. Åsa har varit i Revinge och följt gänget från Lönsboda och Osby i deras årliga varma rökdykningar. Revingedagarna hade lite blandat innehåll, förutom insatsövningarna så förevisades skärsläckare och CAFS läs mer i Åsas artikeln om deltidsbrandmännen.

Ha en riktigt skön sommar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here