I detta nummer av SFF hälsar vi Åsa Nilsson välkommen som skribent, vi kommer att få följa henne i en spännande artikelserie framöver där hon besöker olika räddningstjänster. I detta nummer besöker Åsa Osby och Lönsboda. För cirka två år sedan gick personalen vid räddningstjänsten i Fredriksberg på knäna, kommunen lovade fl era saker i ett avtal, men det viktigaste fullföljdes inte, det som skulle säkra kårens framtid. Brandmännen sa upp sig och skulle sluta på julafton, då blev det åter fart på förhandlingarna och ett avtal som ska fungera undertecknades. Det som inte skulle gå gick helt plötsligt att genomföra, läs mer om detta i artikeln om ”Fredriksberg”.

Hur ser kompetensutvecklingen för deltidsbefäl ut i er kommun ta en titt i artikeln ”kompetensutveckling och introutbildning för styrkeledare RIB” och läs om hur Räddningstjänsten Syd gör.

Tänk er att Sverige är i krig, du måste fly med din familj, du tömmer ditt bankkonto annars tar staten pengarna. Ni packar ner telefon extrakläder samt och annat viktigt som du snabbt hinner greppa i en ryggsäck, du tar din familj och vandrar från t.ex. Sundsvall hela vägen ner till Malmö, under tiden blir ni slagna, beskjutna och i värsta fall rånade av olika rebellgrupper eller till och med av de ”myndigheter” som finns i landet. Detta är verkligheten för de flyende från krigets Syrien. Mer om dessa fantastiska människor kan hittar du i artikeln volontärarbete i Lesbos.

Till sist vill SFF uppmärksamma den stiftelse som skapats av brandkåren Attunda i Anders Swärds namn.

BRANDKÅREN ATTUNDA, MÄRSTA

Det är med stor sorg vi meddelar att vår kollega, styrkeledaren Anders Swärd tragiskt har omkommit. Anders ledde den styrka som tidigt på morgonen den 8/2 åkte på larm, en trafikolycka. I samband med insatsen blir Anders så illa påkörd av en privatbil, att han till följd av skadorna han ådrog sig avlider nästföljande dag. Brandkåren Attunda och hela brandsverige har förlorat en kollega, en förebild, en god kamrat! Anders var en väldigt varm person! En person med ett ständigt leende på läpparna, alltid glad och ville alltid väl. Vi saknar dig otroligt mycket Anders! Minnet av dig lämnar oss aldrig!

Anders efterlämnar närmast fru och tre barn.

BRANDKÅREN ATTUNDA har startat en stiftelse i Anders Swärds namn där pengarna oavkortat går till hans fru och barn. Om du vill bidra går det bra att skicka en valfri summa till kontot via bankgiro eller swish. Märk betalningen med ”A Swärd”

  • Bankgiro: 5092-2863
  • Swish: 123 690 8552
  • Från utlandet:
    IBAN: SE68 8000 0832 7994 4915 2843
    Bankens BIC SWEDSESS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here