Jag vill börja med att buga och ta av mig hatten för all räddningstjänstpersonal och ”frivilliga” som på något sätt varit med och bidragit till att bekämpat den förmodligen största skogsbranden i Sverige sedan 1950-talet och kanske betydligt längre tillbaka än så.

Det är en otrolig känsla man får i kroppen när man läser på Facebook och andra mediala forum om hur alla människor i vårt avlånga land erbjuder sin hjälp till drabbade.

Skogsbranden började i ett kalhygge i sydöstra delen av Sala kommun och man uppskattar den totala ytan av drabbad skog till ca: 14000 hektar.

Nu väntas det en utredning på hur sådana här “katastrofer” hanteras av våra myndigheter och länsstyrelser, jag hoppas verkligen att man tar i beaktning hur usla våra nationella resurser i dessa sammanhang är. Även tiden det ska ta för viktiga beslut kan man kritisera kraftigt och kanske hade man kunnat begränsa brandens spridning om vi hade haft egna flygplan eller om räddningsledaren i ett tidigt skede valt att begära den flygresursen.

Har ni tips och idéer på något roligt eller annat spännande som hänt ute bland våra brandstationer tveka inte på att höra av er till chefredaktor@firefighters.se så vi kan dela med oss av våra erfarenheter till resten av räddningstjänstsverige…

Ha det så bra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here