Sommaren närmar sig med stormsteg och en härlig ledighet nalkas. För många innebär detta att man behöver transportera sig antingen långa eller korta sträckor. De flesta allvarliga trafikolyckor sommartid sker mitt på dagen i bra väder och andelen svårt skadade och omkomna ungdomar och barn är fler än under övriga delar av året.

För de flesta i vårt avlånga land förknippas svensk sommar med sol och bad samt roliga aktiviteter ute till sjöss eller i våra sjöar och vattendrag.

Enligt en sammanställning som gjorts av SLS, Svenska Livräddningssällskapet, var det i fjol hela 129 personer som omkom i Sverige genom drunkningsolyckor vilket är 32 fler än 2012 och det högsta antalet på sju år. Var rädda om varandra där ute i trafiken och se till att hålla ett öga på nära och kära när vi är i och kring våra vatten.

I år är det som säkert de flesta känner till valår och SFF har såklart känt pulsen på våra riksdagspartier, vi tittar också närmare på RIB-förhandlingarna och ger vår syn på varför de strandade. Nytt är också att Arbetsmiljöverkets inför nya sanktionsavgifter som börjar gälla efter den 1/7 i år och det är nog läge för många räddningstjänster att se över hur man följer de många Afs:ar som berör oss i vårt dagliga arbete inom räddningstjänsten.

I detta nummer får ni en inblick i elitidrottaren/brandmannen Sandra Bengtssons liv. Hon trivs som fisken i vattnet på Brandkåren i Attunda och fritiden ägnas åt thaiboxning.

Läs om Sandra Bengtsson i Porträttet – SFF:s nya vinjett, som ersätter Sportprofilen – på sidan 12. Återigen så hör av er till mig på e-postadressen nedan om ni har något ”matnyttigt” som ni tycker vi bör belysa och skriva om.

Ha en fantastisk sommar och ta hand om varandra …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here