SFF har besökt Helsingborgs brandförsvar, och pratat med flera av de brandmän och befäl som deltog i insatsen på det stora fartyget, Corona Seaways, som sökte nödhamn i Helsingborg när en brand uppstod. Alla är stolta över att insatsen – i högriskmiljö – genomfördes på ett så säkert och professionellt sätt, samt att det är organisationen, inklusive övningar och utbildning som är den viktigaste framgångsfaktorn. Jag var själv med om denna insats, och blir intervjuad i artikeln.

Vi har även intervjuat en öppenhjärtlig Christer Ängehov, utsedd till förbundsdirektör i det nya förbundet, RSNV, som blir verklighet här den 1 januari 2015. Han klev rakt in i hetluften när han, den första november 2013, tog över ledarskapet i Helsingborg: två stormar härjade och däremellan branden på Corona.

Nu jobbar han hårt med processen gällande att få den nya organisationen driftsklar någon gång under hösten. Vi fackliga ombud ingår som en referensgrupp i denna process.

De flesta brandmännen här i Helsingborg är positiva till det nya förbundet, och även fast vi är många som sörjer idrottshallen på Station Gåsebäck, som på grund av fuktskador kommer att överges för den nya Citystationen – vilken börjar byggas nu i vår – ser vi fram emot att hygienflödet kommer att konstrueras enligt konceptet Friska Brandmän.

Vi är stolta också över att kunna bjuda på en presentation av BRF:s nya sektion, Mångfald i räddningstjänsten, MIR. Det är väldigt roligt att vi nu kan erbjuda våra medlemmar, samt andra, som vill ha bollplank gällande en mängd viktiga frågor. BRF:s ordförande, Peter Bergh, var med när MIR träffades för första gången, en helg i slutet av februari, och han är lyrisk!

God läsning!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here