God fortsättning på er och vi ser fram mot ett innehållsrikt år i SFF. I år är det som bekant valår och SFF kommer under året ta pulsen på de politiska partierna om hur de vill bedriva säkerheten och tryggheten i vårt samhälle. Mer om det kommer under året i SFF.

Den räddningstjänst som bedrivits i Eksjö kommun måste nog platsa i Sveriges topp sämsta någonsin. Hjälmar från 1973, trasiga larmställ och mögliga underställ är bara några delar av den undermåliga skyddsutrustning som arbetsgivaren tillhandahållit. Man införde nya rutiner utan att förhandla enligt medbestämmande lagen MBL. Man lämnade brandmännen i Mariannelund utan arbetsledare då styrkeledaren larmades till Hjältevad och vice versa. SFF har granskat många arbetsgivare under åren men som sagt detta är botten.

Arbetsmiljöverket som valde att avslå huvudskyddsombudets begäran om skyddsstopp har funnit tre mycket omfattande punkter avseende brister i förhållande till gällande arbetsmiljöbestämmelser. Man efterfrågar skriftliga rutiner av den personliga skyddsutrustningen, man ska redovisa hur och med vem samverkan sker mellan arbetsgivare och arbetstagare samt tydliggöra ansvarsfördelningen och beslutsgången på stationerna. Mer om detta i artikeln ”Eksjö” i mitten.

Swedish firefighters kommer självklart att uppvakta politiken inför årets val där vi känner på pulsen och ställer frågor till våra politiska partier. Hur ska svensk räddningstjänst bedrivas egentligen i framtiden och hur tänker man ifrån politiska håll locka till sig räddningstjänstens röster. Har just du något som du skulle vilja att vi frågar politiken så mejla in till chefredaktor@firefighters.se

Har du några tips eller idéer på artiklar eller något annat som ni skulle vilja läsa i SFF så hör av er till ovanstående adress då vi hela tiden strävar efter att utveckla och göra oss ännu bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here