Hem » Recept » SJÖMANSKORV MED PRESSGURKA
Foto Charlie Drevstam

SJÖMANSKORV MED PRESSGURKA

”När man gillar matlagning gillar man så klart att experimentera med smaker. Kanske är det för att min pappa jobbade i hamnen, men jag har alltid varit väldigt förtjust i den svenska sjömansbiffen. Självklart ville vi försöka att baka in samma smaker i en korvrätt. Men hur? Jo vi bytte helt enkelt ut biffen mot en riktigt god pepprig nötkorv.
Hoppas det smakar.”  (David Taylor, Gareth Jones Kerim Akkok)

Receptet kommer från Taylor & Jones kokbok, ansvarig utgivare av boken är Natur & Kultur Stockholm.
Författare Gareth Jones, David Taylor & Kerim Akkoc.
Recept: Herman Rasmuson 
Foto: Charlie Drevstam

Är ni intresserade av ett eget exemplar av denna fantastiska Korvbok fylld med smakfulla recept klicka på länken nedan.

Taylor & Jones Korvbok

Sjömanskorv.
Receptet är för 8p Korv: Taylor & Jones Beef and Cracked Black Pepper (eller er egen favoritkorv)

2 msk smör
2 msk olivolja
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta, krossad
10-12 potatisar, skalade och skivade
i 1/2 cm tunna skivor
6 gula lökar, skivade
1 flaska ljus öl
3 dl oxbuljong
1 tsk timjan
salt och nymalen svartpeppar
3 msk finskuren persilja

Sätt ugnen på 180 grader. Fräs korven gyllenbrun i smör och olja tillsammans med lagerblad och vitlök i ugnsfast gryta med lock. Ta upp korven och lägg den på ett fat. Tillsätt potatis och ev. mer olja och stek tills potatisen mjuknat något. Bryn löken i smör några minuter i en separat panna. Varva potatis, lök och korv i grytan. Tillsätt öl, buljong, timjan, salt och peppar. Sätt in hela grytan med lock i mitten i ugnen, låt stå 45-60 min. Strö över persilja och servera med inlagd gurka.

Inlagd gurka

2 msk ättiksprit 12%
1 dl vatten
3 msk strösocker
1 gurka skalad och finskivad

Blanda Ättiksprit, vatten och socker i en rostfri bunke till sockret löses upp. Lägg gurkan i en skål, häll över lagen och lägg på en tyngd. Låt stå i rumstemperatur i ca en timme före servering.

SMAKLIG MÅLTID!

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters

Läs även

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Högrevsburgare med tryffelmajonnäs. En lyxig och smakrik burgare som serveras med fina tillbehör och hembakat …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *