Hem » Nyheter » FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN
Foto: Anna-Maria Nordström

FREDAGSMYS PÅ BRANDSTATIONEN

Högrevsburgare med tryffelmajonnäs.

En lyxig och smakrik burgare som serveras med fina tillbehör och hembakat surdegsbröd.
Har ni inte haft tid att baka så går det utmärkt med köpe hamburgebröd.

Detta receptet är för fyra personer.

HÖGREVSBURGARE:

500g fin högrevsfärs
0,5 tsk salt
nymalen svartpeppar
8 skivor svenskt bacon
4 tjocka skivor cheddarost eller annan smakrik ost.

SVAMPFÄRS

150g färska champinjoner 
salt
svartpeppar
smör att steka i

TRYFFELMAJONNÄS

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2-3 dl rapsolja
1 krm salt
olivolja med tryffelsmak
nymalen svartpeppar

TILLBEHÖR

hel saltgurka skivad på tvären
ruccola
tomat
hamburgebröd
ketchup
en god senap

  1. BURGARE
    Salta och peppra färsen, blanda försiktigt och dela upp den i fyra lika stora delar.
    Forma försiktigt till burgare, försök bevara luften i burgaren. 
    Gör dem lite plattare i mitten om du vill ha dem jämnstekta.
    Stek baconskivorna lite knapriga och lägg dem på hushållspapper.
  2. Grilla eller stek burgarna. Stek dem endast en gång på var sida
    Efter vändningen, lägg på en tjock skiva av din favoritost, låt den steka klart.
    Fint nötkött måste inte vara genomstekt, inte ens i burgare om färsen är nymald.
  3. SVAMPFÄRS
    Skölj och dela champinjonerna i tunna skivor. Stek dem i riktig med smör, salt & peppar.
    Använd gärna din favorit-grillkrydda. Låt svamparna bli lite knapriga, lägg över dem
    på ett hushållspapper och låt fettet rinna av.
  4. TRYFFELMAJONNÄS
    Se till att ingredienserna är rumstempererade. Ta fram matberedaren, häll i äggulorna.
    Dra igång knivarna och der med dijonsenap, tryffelolja, salt och svartpeppar.
    Strila med en tunn stråle ner rapsoljan.
  5. Dela brödet och börja bygga din hamburgare på höjden.
    Till den brödlöse: ta ett stort isbergssallatsblad som räcker runt hela hamburgaren.    

                                                                 SMAKLIG MÅLTID!

    Receptet kommer från Matnyttigt med Camilla Andersson Sparring, ansvarig utgivare av boken är Formspråk Dalarna, Hedemora.
    Författare Camilla Andersson Sparring
    Recept: Camilla Andersson Sparring
    Foto: Anna-Maria Nordström

    Det här är en matnyttig historia om oxkinder, värdefulla rester, hållbar matlagning, högrevsburgare och 72-timmarsansvaret. Som en vän sa, inte en till vanlig jävla kokbok.

    Är du intresserade av ett eget exemplar klicka på länken nedan.

    Matnyttigt med Camilla Andersson Sparrig

 

Om Lotta Reyes

Marknadschef & Webbredaktör för tidningen Swedish Firefighters

Läs även

STÖRSTA UNDERSÖKNINGEN HITTILLS OM SVENSK RÄDDNINGSTJÄNST

Den 9 september avslutades den största undersökning som någonsin gjorts bland arbetstagare inom räddningstjänsten i …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *